Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Rețetă de macaroane și brânză cu verdeață

Mac și brânză cu verdeață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Această rețetă ușor de mac și brânză coaptă este super cremoasă și indulgentă, mai mult este vegetariană. Această rețetă vine de la Marcus Samuelsson de la restaurantul Shoreditch’s Red Rooster


Ingrediente

  • macaroane fierte 300g
  • parmezan (sau alternativa vegetariana) 30g, ras fin
  • firimituri de pâine de porumb sau pesmet 60g, prăjit

VARZA

  • ulei vegetal pentru prăjire
  • ceapa rosie 1/4, feliat subțire
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • zahar brun 1 lingură
  • oțet de cidru 2 linguri
  • verzi sau brusture 150g, feliat

SOS DE BRÂNZĂ

  • unt 1 linguriță
  • făină simplă 1 linguriță
  • tot laptele 125 ml
  • crema dubla 6 linguri
  • cheddar 50g, ras
  • parmezan (sau alternativa vegetariana) 25g, ras
  • smantana 5 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a găti verdele, încălziți 1 lingură de ulei vegetal într-o tigaie, adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți timp de 5 minute până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Adăugați zahărul, amestecând pentru a se dizolva, apoi oțetul și fierbeți timp de 2 minute.

  • Pasul 3

    Adăugați verdele împreună cu 3-4 linguri de apă, puneți-l pe un capac și gătiți timp de 10-15 minute până se înmoaie.

  • Pasul 4

    Pentru sosul de brânză topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați făina.

  • Pasul 5

    Gatiti 3-4 minute, amestecand, pana cand are o culoare maro deschis.

  • Pasul 6

    Adăugați laptele și smântâna și fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă brânzeturile și se fierbe ușor până se topesc.

  • Pasul 7

    Se ia de pe foc și se amestecă prin smântână și se condimentează.

  • Pasul 8

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Încălziți macaroanele fierte cu sosul de brânză, verdețul și câteva condimente într-o tigaie.

  • Pasul 9

    Introduceți amestecul într-un vas de copt, de aproximativ 21cm x 16cm, presărați parmezanul și coaceți-l la cuptor timp de 20 de minute până când se face auriu și clocotit.

  • Pasul 10

    Se acoperă cu pesmet prăjit și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 507
  • Gras 32.4g
  • Saturează 17.6g
  • Carbohidrați 37.1g
  • Zaharuri 9.8g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 15.5g
  • Sare 0,9g
.
#Mac #și #brânză #verdeață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast