Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un vas de copt plin cu brânză de macaroane aurie

Macaroni clasic cu brânză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest clasic de mâncăruri confortabile pentru încălzire are nevoie doar de cinci ingrediente și atinge locul de fiecare dată. Perfect atunci când aveți chef să vă îmbrățișați cu un castron de carbohidrați brânză


Faceți această rețetă clasică de mac și brânză, apoi verificați mac și brânză vegană, mac și brânză cu conopidă și slănină.

Ingrediente

  • macaroane 400 g
  • unt nesarat 30 g
  • făină simplă 2 linguri
  • tot laptele 300 ml
  • cheddar matur 200 g ras, plus 2 linguri pentru blat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Gătiți macaroanele într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, până al dente, apoi scurgeți bine.

  • Pasul 2

    Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Puneti faina si amestecati bine. Gatiti 3-4 minute sau pana cand amestecul devine nisipos si miroase usor a nuci. Introduceți laptele în tigaie și amestecați foarte bine pentru a scăpa de orice cocoloașe. Barbotiti cateva minute pentru a se ingrosa, apoi adaugati cheddarul ras. Bateți din nou până se topește complet, apoi condimentați după gust.

  • Pasul 3

    Amestecați macaroanele în sos, apoi turnați într-o tavă de copt de 20 cm x 30 cm. Se împrăștie peste cheddarul rămas, apoi se coace timp de 20 de minute până când devine auriu și crocant deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 685
  • Gras 32.8g
  • Saturate 19.4g
  • Carbohidrați 65.4g
  • Zaharuri 5.4g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 30.1g
  • Sare 1.2g
#Macaroni #clasic #brânză
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *