Tipul bucătăriei:
Madeleine de ciocolată și frangelico
- face 12
- Uşor
Dacă nu ați făcut niciodată aceste mici prăjituri franțuzești până acum, atunci sunteți pregătiți pentru un răsfăț. Ciocolata și Frangelico le fac speciale pentru ceai.
Ingrediente
- făină simplă 80 g, 1 lingură îndepărtată pentru praf
- praf de copt ½ linguriță
- migdale măcinate 20 g
- cacao 2 linguri, plus suplimentar pentru praf
- zahăr tos auriu 75 g
- ouă 2
- extract de vanilie 1 lingura
- Frangelico 1 lingura
- unt nesarat 90g, plus suplimentar pentru untul tapetului
Metodă
-
Pasul 1
Cerneți făina, praful de copt, migdalele măcinate și cacao cu un praf de sare. Ungeți cu unt o tavă de madeleine cu 12 găuri și pudrați fiecare gaură cu puțin din acest amestec. Bateți zahărul și ouăle cu bătătoarea electrică până când sunt dense, palide și pufoase. Incorporati usor amestecul de faina, vanilia, frangelico si untul. Acoperiți suprafața amestecului cu folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Umpleți fiecare cavitate cu 1 lingură plină de amestec. Coaceți timp de 10 minute sau până când crește și primește. Atingeți tava pentru a se slăbi și a înclina. Pudrați cu cacao și serviți cald.
Informatii nutritionale
- Kcals 144
- Carbohidrați 13.4g
- Proteină 2.3g
- Gras 9.2g
- Sare 0,1g
- Fibră 0,5g