Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Trei borcane de marmeladă deschisă cu o lingură pe lateral

Marmeladă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • Face 5 borcane de 350g
 • Un mic efort

Această rețetă clasică de marmeladă este o modalitate minunată de a petrece o după-amiază în bucătăria caldă și de a consuma un exces de portocale. Adăugarea sucului de lămâie la sfârșit dă un pic de zing în plus pentru a tăia tot zahărul acela


Încercați această marmeladă de casă, apoi verificați marmelada noastră de grapefruit, tortul de marmeladă, puiul de marmeladă și mai multe rețete de marmeladă.

În mod tradițional, marmelada este făcută cu portocale amare intens, zeste, din Sevilla, care sunt în sezon într-o fereastră scurtă de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii februarie. Când cumpărați, asigurați-vă că pielea se simte grasă – o unghie târâtă de-a lungul pielii ar trebui să spargă suprafața, eliberând o aromă de coajă portocalie. Cu toate acestea, regulile – ca și în cazul fabricării gemurilor – rămân aceleași, așa că nu ezitați să experimentați orice fel de marmeladă de citrice doriți.


Cum se face marmelada perfectă

Cum faci dulceata de marmeladă?

Dacă ați mușcat vreodată pe coaja de portocală din Sevilla, veți ști cât de intens este amară. Primul fierbere în acest proces îndepărtează acel exces de amărăciune. De asemenea, extrage pectina din fruct și apoi o concentrează pe măsură ce apa se reduce.

Cum obțineți consistența potrivită de marmeladă?

Pectina se găsește în mod natural în pereții celulari ai plantelor și fructelor și a fost folosită ca agent de îngroșare de secole. O concentrație ridicată a acesteia se găsește în sâmburii și sâmburi de citrice, motiv pentru care este tradițional să fierbeți sâmburi învelite în muselină, înainte de a stoarce cât mai mult din pectină posibil.

Ce tip de zahăr ar trebui să utilizați pentru a face marmeladă?

Zahărul atrage apa de pectină, forțând firele de pectină să înceapă să tricoteze împreună. După fierbere rapidă, zahărul se îngroașă și pectina se transformă într-o consistență de gel.

Combinând două feluri de zahăr înseamnă că nivelurile ridicate de pectină din zahărul de conservare sunt completate cu un indiciu de dulceață caramel din zahărul tos auriu.

Cum sterilizați un borcan pentru marmeladă?

Odată ce fructul a fost transformat în marmeladă și pus într-un borcan, acesta se va păstra, sigilat, timp de până la șase luni. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai dacă borcanele sunt complet sterile. Dacă bacterii intră în borcan, aceasta va scurta considerabil durata de viață a marmeladei. Pentru a steriliza borcanele, spălați-le bine în apă fierbinte, cu săpun, clătiți bine, apoi puneți într-un cuptor la 120 ° C / ventilator 100 ° C / gaz ½ timp de 10-15 minute până când conductele sunt fierbinți.


Rețetă de marmeladă

Ingrediente

 • Portocale din Sevilia 1 kg
 • lămâi 3
 • dulceață de zahăr 1,5 kg

Metodă

 • Pasul 1

  Încălziți cuptorul la 120C / ventilator 100C / gaz ½. Spălați șase borcane de dulceață cu apă caldă cu săpun, apoi dați-le în cuptor timp de 45 de minute pentru a steriliza. Tăiați portocalele și două lămâi în jumătate, apoi strângeți foarte bine pentru a îndepărta cât mai mult suc și carne. Se toarnă într-o tigaie mare, prinzând orice sâmburi sau sâmburi într-o sită. Transferați-le într-o cârpă de muselină.

 • Pasul 2

  Tăiați jumătățile de portocală și lămâie în sferturi, apoi îndepărtați tot miezul gros, punând și acest lucru în muselină. Tăiați coaja în felii groase de 2 mm, apoi puneți-o în tigaie. Legați muselina strâns și adăugați în tigaie cu 2 litri de apă. Aduceți la fierbere și fierbeți ușor timp de 2 ore până când coaja este foarte moale. Îndepărtați punga de muselină într-un castron și lăsați-o să se răcească, apoi strângeți-o înapoi în tigaie, încercând să scoateți ultima picătură.

 • Pasul 3

  Puneți o farfurie în congelator și adăugați zahărul în tigaie. Fierbeți marmelada timp de 20-25 de minute sau până când se îngroașă, amestecând regulat și, de asemenea, îndepărtând orice spumă de pe suprafață. Puneți o linguriță pe farfuria înghețată, apoi lăsați-o un minut. Când marmelada este gata, va forma o piele și se va ridui atunci când va fi atinsă cu degetul. Dacă nu trece testul ridurilor, continuați să fierbeți și testați din nou după alte 15 minute. Suc de lămâie rămasă și amestecați în marmeladă. Împărțiți între borcane și sigilați capacele. Păstrat într-un loc răcoros și întunecat și lăsat nedeschis, va dura șase luni. Odată deschis, păstrați-l în frigider și utilizați-l în termen de o lună.

Informatii nutritionale

 • Kcals 32
 • Carbohidrați 7.9g
 • Zaharuri 7.9g
 • Fibră 0,1g
.
#Marmeladă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *