Tipul bucătăriei:
Marshmallows cu zmeură
- face vreo 50
- Puțin efort
Dacă nu ați făcut niciodată marshmallows, atunci aceasta este cea mai bună rețetă. Iubim ondulația bogată de zmeură, care este ușor de realizat. Pregătiți un cadou, un ceai de după-amiază sau un desert pentru cină.
Ingrediente
- frunze de gelatina 12 (20 g)
- zahar granulat 500 g
- glucoză lichidă 1 lingura rotunjita
- albușuri de ou 2 mari
- zmeura proaspata sau congelata 450 g
- colorant alimentar roz
pentru praf
- zahăr pudră 150 g
- faina de porumb 150 g
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați un vas sau o tavă de aproximativ 18×35cm sau 25cm pătrați, cu pergament de copt (nu hârtie de copt). Încălzește 300 g de zmeură în cuptorul cu microunde la putere maximă până se încinge și se descompune, apoi pasează într-o sită cu o furculiță pentru a extrage cât mai mult suc poți – ar trebui să obții aproape 200 ml.
-
Pasul 2
Se pun frunzele de gelatina intr-un vas mare cu apa rece una cate una pentru a se inmuia.
-
Pasul 3
Pune zahărul, glucoza lichidă și 200 ml apă într-o cratiță îngustă, adâncă. Se încălzește ușor până se dizolvă zahărul, apoi se fierbe. Când zahărul se apropie de 125C pe un termometru pentru zahăr, bate albușurile spumă într-un castron mare, cu un alt castron închis. Cand siropul ajunge la 125C, se toarna, intr-un jet constant, in albusurile (nu in lamele baterii) in timp ce continuati sa bateti.
-
Pasul 4
Stoarceți orice exces de apă din frunzele individuale de gelatină și amestecați-le și pe acestea – căldura de la siropul de zahăr le va dizolva. Odată ce toate frunzele sunt încorporate și nu sunt vizibile dungi de gelatină, adăugați sucul de zmeură și continuați să amestecați timp de aproximativ 10 minute până când amestecul este foarte gros.
-
Pasul 5
Lucrând rapid, transferați aproximativ jumătate din amestec în al doilea castron. Bateți suficient colorant alimentar într-unul dintre boluri pentru a obține o culoare bogată de zmeură. Se amestecă ușor restul de zmeură. Alternează cuburi de amestec de nalbă în vasul tapetat și folosește capătul lingurii sau al spatulei pentru a se învârti împreună. Se lasă la întărire (nu la frigider) câteva ore până se întărește.
-
Pasul 6
Cerneți ingredientele pentru pudrat (cu pudră de zmeură dacă doriți), apoi răsturnați marshmallow-urile pe o placă, îndepărtați hârtia de căptușeală și tăiați-le în bucăți. Se amestecă cu zahărul pudrat pentru a se acoperi ușor. Păstrați între foile de pergament într-o tavă ermetică și mâncați în decurs de 3 zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 67
- Carbohidrați 16.3g
- Fibră 0,3g
- Proteină 0,6g