Tipul bucătăriei:
Mini moussakas de legume
- serveste 4
- Uşor
Aceste mini moussakas vegetale fac o masă copioasă și reconfortantă la mijlocul săptămânii. Dacă sunteți doar doi, acestea se vor îngheța foarte bine. Nu uitați să dezghețați bine peste noapte.
Încercați mini-musakele noastre vegetale, apoi consultați rețeta noastră ușoară de moussaka și rețetele noastre grecești. Avem și mai multe rețete de vinete, cum ar fi musaca noastră vegetariană ușoară.
Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați lasagna vegetariană, risotto vegetarian si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- vinete 2, feliate
- linte Puy 100 g
- stoc de legume 1 litru
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- morcovi 2, tăiate mărunt
- scorţişoară 1½ linguriță
- roșii feliate 1 tavă de 400 g
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- sos de brânză 1 cuvă de 350 g
- ouă 2
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți vinetele cu ulei de măsline și asezonați. Prăjiți (prăjire) sau prăjiți pe ambele părți până când este fiert și complet moale și fraged. Fierbeți lintea în supa de legume până se înmoaie, aproximativ 25 de minute, apoi scurgeți-le. Se incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adăugați morcovul și gătiți timp de 2 minute. Se adauga scortisoara si rosiile. Mai fierbeți încă 10 minute, apoi adăugați lintea și gătiți încă 10 minute. Se amestecă pătrunjelul. Se răcește puțin.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Întindeți amestecul de linte și felii de vinete între 4 vase rezistente la cuptor. Bateți ouăle în sosul de brânză și asezonați. Peste vasele cu lingura pentru a acoperi complet. Coaceți 45-50 de minute până când blatul devine auriu și suflat puțin. Se serveste cu o salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 582
- Gras 38.2g
- Carbohidrați 38.4g
- Fibră 8.1g
- Proteină 23.7g
- Sare 4.29g