Tipul bucătăriei:
Mini plăcinte de praz și cartofi
- servește 4 persoane
- Uşor
Aluatul de croissant este o alternativă excelentă (și foarte ușoară) la patiserie ca topping de plăcintă. Folosiți-l bine în aceste plăcinte cu legume încălzitoare
Coaceți aceste mini plăcinte de praz și cartofi, apoi verificați plăcinta noastră ușoară de legume, plăcinta cu praz și brânză, plăcinta vegetariană de cioban și mai multe rețete de plăcintă vegetariană.
Ingrediente
- cartofi 750g, decojite și tăiate cubulețe
- praz 2 mari, spălate și tocate
- unt pentru prajit
- Mazăre congelată 150g, decongelat
- crème fraîche pe jumătate grasă 150g
- cheddar puternic 150g, ras
- stoc de legume o stropire
- mustar Dijon ½ linguriță
- aluat proaspăt de croissant 1 pachet
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti cartofii intr-o tigaie cu apa clocotita pana cand sunt fragede. Scurgere.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Gătiți prazul într-un buton de unt până se înmoaie. Se condimentează și se amestecă mazărea, crème fraîche, cheddar și un strop bun de ciorbă până când amestecul are o consistență sălbatică.
-
Pasul 3
Se amestecă cartofii în umplutură, apoi se împarte între patru feluri de mâncare mici. Tăiați aluatul de croissant în fâșii și folosiți-le pentru a acoperi vârfurile plăcintelor. Coaceți timp de 15-20 de minute, sau până când produsele de patiserie sunt pufoase și aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 631
- Gras 32,5g
- Saturează 18.8g
- Carbohidrați 60.7g
- Fibră 7.4g
- Proteină 23.2g
- Sare 2g