Tipul bucătăriei:
Mini tarte Bakewell
- face 12
- Puțin efort
Uită de cumpărat de la magazin, încearcă cea mai bună rețetă de tartă Bakewell și fă-le chiar tu acasă. Aceste mini guri de deliciu se servesc cel mai bine calde cu o praf de frisca.
Ingrediente
- aluat praf pachet de 375 g
- gem de zmeură 4 linguri
- fulgi de migdale 50 g
- gem de caise 1 lingura, cernuta
- zahăr pudră 4 linguri
- colorant alimentar roz
frangipan
- unt nesarat 200 g la temperatura camerei
- zahăr pudră 220 g
- ouă 2, ușor bătute
- lămâie 1, zestă
- extract de vanilie 1 lingura
- migdale macinate 220 g
- făină simplă 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Rulați aluatul până la grosimea unei monede de 20 pene și folosiți-l pentru a căptuși 12 forme mici de tartă. Tăiați la nivel cu partea superioară a formei și răciți.
-
Pasul 2
Pentru frangipane, se bate untul și zahărul împreună până devin ușor și pufos, se pun ouăle, lămâia și vanilia puțin pe rând. Încorporați migdalele și făina dintr-o singură mișcare.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Întindeți 1 linguriță dulceață de zmeură în fiecare bază, apoi umpleți cu frangipan până deasupra aluatului și nivelați.
Presarati sau aranjati fulgi de migdale peste jumatate din fiecare tarta.
Coaceți 25-30 de minute sau până când blaturile sunt aurii și elastice. Se lasa la racit in tava.
-
Pasul 4
Cât timp tartele sunt încă calde, ungeți jumătățile acoperite cu migdale cu puțină dulceață de caise. Amestecați 4 linguri de zahăr pudră cu suficientă apă pentru a face o glazură tartinabilă și adăugați suficientă culoare pentru a deveni roz pal.
Înghețați jumătățile care nu sunt migdale și lăsați să se întărească.
Informatii nutritionale
- Kcals 516
- Gras 34.4g
- Saturate 13g
- Carbohidrați 46.9g
- Fibră 2.1g
- Proteină 7.6g
- Sare 0,35g