Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Tarte Tatin

Mini tarte tatins

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Merele caramelizate învelite în foietaj fac cele mai bune Tatins de tartă. Acestea sunt concepute pentru a fi ușor, dar suficient de impresionante pentru o cină. Sosul de cidru-caramel este o notă finală delicioasă.


Faceți aceste mini tarte tatins, apoi verificați clasicul nostru tarte tatin, Plăcintă cu mere și tarta de melasa.

Ingrediente

  • Granny Smiths 2 mari
  • unt nesarat 150 g
  • zahăr tos auriu 200 g
  • aluat foietaj 300 g
  • cidru 75 ml
  • inghetata de vanilie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați merele apoi tăiați fiecare măr în jumătate și îndepărtați miezul.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie mare antiaderentă. Introduceți untul și pe măsură ce începe să se topească adăugați zahărul. Lasă-l să clocotească la foc mediu și vei observa că untul și zahărul încep să se caramelizeze. Agitați tigaia astfel încât să se poată colora uniform. Continuați până când amestecul devine maro auriu.

  • Pasul 3

    Pune merele în tigaie cu partea plată în jos. Scopul este de a le găti ¾. Untul și zahărul vor continua să se întunece și să se caramelizeze. Mahonul este o culoare bună, dar dacă simți la vedere sau miros că arde caramelul, scoateți tigaia de pe foc și lăsați-o să se răcească înainte de a continua.

  • Pasul 4

    După 4 minute, răsturnați merele – ar trebui să aibă o culoare maro bogată. Dacă nu, întoarceți-vă înapoi și gătiți. Odată ce ești fericit, răsturnează-le și mai acordă-le încă 2 minute. Transferați merele cu partea plată în jos și răciți. Păstrați caramelul cald în tigaie.

  • Pasul 5

    Se intinde aluatul de foietaj pana are 4 mm grosime si se taie 4 discuri mai late decat marul.

  • Pasul 6

    Lăsând mărul cu partea plată în jos pe hârtie, întindeți aluatul foietaj deasupra și prindeți-l astfel încât să se adune strâns peste partea rotunjită a mărului, lăsând la vedere doar partea tăiată caramelizată.

  • Pasul 7

    Tapetați o tavă cu hârtie de copt și puneți cu lingură 4 linguri de caramel. Pune merele acoperite cu patiserie cu partea plată în jos deasupra caramelului. Acum pot fi răcite până la nevoie.

  • Pasul 8

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Introduceți tava cu merele în cuptor și gătiți timp de 15-20 de minute până se umflă și devine aurie. Reîncălziți ușor sosul de caramel și amestecați cidru.

  • Pasul 9

    Întoarceți cu grijă merele pe farfurii și serviți cu partea caramelizată în sus cu o lingură de înghețată de vanilie și sos suplimentar în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 774
  • Gras 48.1g
  • Carbohidrați 1g
  • Fibră 1g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,6g
#Mini #tarte #tatins
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *