Tipul bucătăriei:
Momente de topire cu cheag de portocale sanguine
- face 20
- Uşor
Portocalele sanguine variază ca intensitate a culorii, unele sunt foarte roșii, altele în principal portocalii cu câteva pete. Acest lucru va afecta culoarea cașului.
Încearcă rețeta noastră de momente de topire cu cheag de portocale sanguină, apoi încearcă mai multe rețete de portocale sanguine.
Ingrediente
- unt 250 g, foarte moale
- zahăr pudră 50 g
- făină simplă 250 g
- pudră de cremă 50 g
CAG DE PORTOCALA SANGRE
- portocale sanguine 2, ambele cu coaja si 1 cu suc
- zahăr tos auriu 40 g
- unt nesarat 40 g, tăiate în cuburi mici
- gălbenuș de ou 1
- mascarpone 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/gaz 170c/gaz 5 și tapetează o tavă de copt cu pergament de copt.
Puneți untul, zahărul pudră, făina și praful de cremă într-un robot de bucătărie și amestecați până la un aluat moale. Se pune într-o pungă cu o duză rotundă.
-
Pasul 2
Puneți biscuiți mici, rotunzi, de aproximativ 4 cm lățime, pe foile de copt și apăsați pe fiecare cu un deget umed pentru a scăpa de orice vârfuri sau folosiți o furculiță umedă pentru a face dungi.
Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când sunt ferme la atingere. Se lasa sa se raceasca complet.
-
Pasul 3
Punem zeama si coaja intr-o cratita si aducem la fiert, reducem la jumatate si apoi amestecam zaharul tos si untul si lasam untul sa se topeasca.
Se răcește câteva minute apoi se amestecă treptat gălbenușul de ou. Se amestecă la foc mic timp de 10 minute până se îngroașă amestecul, având grijă să nu fiarbă.
Se răcește complet și se încorporează mascarpone.
-
Pasul 4
Sandwich doi biscuiti impreuna cu umplutura. Mănâncă acestea în cursul zilei, deoarece se vor înmuia în timp sau le lasă neumplute până când vei avea nevoie de ele.
Informatii nutritionale
- Kcals 189
- Gras 13.1g
- Carbohidrați 16.3g
- Fibră 0,5g
- Proteină 1.7g
- Sare 0,2g