Tipul bucătăriei:
Mousse de Nutella
- serveste 8
- Uşor
Acesta poate fi un desert care zboară în fața tendințelor alimentare de astăzi, dar uneori este bine să cedeți în ispită!
Ingrediente
- ouă 4
- albușuri de ou 2
- zahăr pudră 2 linguri
- Nutella® 200 g
- unt nesarat 50 g
- crème fraîche 50 g
- alune de padure 8 linguri, prăjite și tocate
Metodă
-
Pasul 1
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Se bat gălbenușurile energic cu zahărul până când amestecul devine palid și spumos.
-
Pasul 2
Topiți Nutella cu untul la bain-marie sau într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită. Se lasa la racit. Adăugați Nutella topită în amestecul de gălbenușuri de ou, apoi amestecați cu crème fraîche.
-
Pasul 3
Bate albusurile spuma pana formeaza varfuri tari. Folosind o spatulă, îndoiți ușor albușurile în amestecul de Nutella.
-
Pasul 4
Acoperiți fundul a 8 rame mici cu un strat subțire de alune prăjite, tocate.
-
Pasul 5
Împărțiți mousse-ul între rame și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore.
Bacsis: Pentru mousse cu o textura mai ferma, pune la congelator o jumatate de ora inainte de servire.