Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mousse de Nutella

Mousse de Nutella

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acesta poate fi un desert care zboară în fața tendințelor alimentare de astăzi, dar uneori este bine să cedeți în ispită!


Ingrediente

  • ouă 4
  • albușuri de ou 2
  • zahăr pudră 2 linguri
  • Nutella® 200 g
  • unt nesarat 50 g
  • crème fraîche 50 g
  • alune de padure 8 linguri, prăjite și tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Se bat gălbenușurile energic cu zahărul până când amestecul devine palid și spumos.

  • Pasul 2

    Topiți Nutella cu untul la bain-marie sau într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită. Se lasa la racit. Adăugați Nutella topită în amestecul de gălbenușuri de ou, apoi amestecați cu crème fraîche.

  • Pasul 3

    Bate albusurile spuma pana formeaza varfuri tari. Folosind o spatulă, îndoiți ușor albușurile în amestecul de Nutella.

  • Pasul 4

    Acoperiți fundul a 8 rame mici cu un strat subțire de alune prăjite, tocate.

  • Pasul 5

    Împărțiți mousse-ul între rame și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore.

    Bacsis: Pentru mousse cu o textura mai ferma, pune la congelator o jumatate de ora inainte de servire.

.
#Mousse #Nutella
Gătit cu drag de pe
1/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *