Skip to content

Tipul bucătăriei:

8211

Muschiă de porc cu fenicul, ardei iute și cartofi prăjiți cu usturoi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Pentru o friptură care are o aromă puternică, nu poți da greș cu acest preferat de familie ușor de gătit


Ingrediente

  • muschi de porc pe os 1,5 kg, șlefuit și piele marcată de măcelar
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • ardei iute uscat 1/2 linguriță, zdrobită
  • boabe de piper negru 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare
  • lămâie 1, zestă
  • Fulgi de sare de mare Maldon
  • fenicul 3 capete, tăiate și tăiate felii ulei de măsline 1 lingură
  • Cartofi Maris Piper 1,5 kg, decojite și tăiate în sferturi unt 50g
  • ulei de masline 2 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • pătrunjel 1 lingura, tocat
  • făină simplă
  • Marsala sau vin alb 250 ml supa de pui sau legume proaspete, până la 600 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. se intaie pielea unei muschi de porc de 1,5 kg pe os si se pune intr-o tava. Folosind un pistil și un mojar, pisați 1 linguriță de semințe de fenicul, ½ linguriță de ardei iute uscat, 1 linguriță de boabe de piper, 2 căței de usturoi și coaja de lămâie și amestecați amestecul în bucățile de pe pielea de porc. Se presară cu sare Maldon.

  • Pasul 2

    Prăjiți carnea de porc timp de o oră apoi aranjați 3 capete de fenicul, tăiate felii, în jurul cărnii de porc și stropiți cu ulei de măsline. gătiți încă 30 de minute. se scoate feniculul din tava de porc si se tine la cald. Transferați carnea de porc într-o tavă curată, dați cuptorul la maximum și puneți carnea de porc la cuptor timp de 10 minute pentru a catifela pielea.

  • Pasul 3

    Scurgeți toată grăsimea, cu excepția unei lingurițe, din tava de friptură de porc și puneți-o pe foc mic. adăugați 1 lingură făină simplă și gătiți timp de 30 de secunde. se toarnă 250 ml marsala în tavă și se aduce la fierbere. Se reduce la jumătate și apoi se adaugă 600 ml de bulion de legume și se fierbe timp de 5 minute. Se condimentează și se servește cu carnea de porc și fenicul.

#Muschiă #porc #fenicul #ardei #iute #și #cartofi #prăjiți #usturoi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *