Tipul bucătăriei:
Muschie de porc cu umplutură de caise, salvie și nuci de pin
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă combină aromele clasice de carne de porc, caise și salvie într-o friptură cu aspect impresionant. Deși arată uimitor, este de fapt foarte ușor – perfect pentru divertisment.
Ingrediente
- unt
- țelină 2 bețe, tăiate cubulețe
- ceapă 1 mediu, tocat
- salvie tocat pentru a face 3 linguri
- cimbru tocat pentru a face 2 linguri
- paine frantuzeasca 30 g, cuburi
- nuci de pin 30 g
- caise uscate 10, tocat
- muschie de porc dezosate 2 kg, plat cu fluturi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Topiți un nod de unt într-o tigaie apoi adăugați țelina, ceapa, 1 lingură de salvie și 1 lingură de cimbru. Se condimentează și se fierbe până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Turnați pâinea, nucile de pin și caisele într-un bol și turnați amestecul de ceapă peste. Se condimentează din nou și se amestecă bine. Întindeți carnea întinsă și întindeți umplutura peste ea. Se rulează și se leagă cu sfoară.
-
Pasul 2
Stropiți exteriorul rostului cu restul de cimbru, salvie și niște condimente. Puneți într-o tavă de copt și gătiți timp de 2 ore. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, se indeparteaza sfoara apoi se taie felii groase.