Skip to content

Tipul bucătăriei:

Orecchiette cu sos de broccoli și ardei iute

Orecchiette cu sos de broccoli și ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Trucul aici este să aburiți broccoli în ulei de măsline condimentat și apă de paste până când este moale. Emulsionează într-un sos minunat – sună ciudat, dar chiar funcționează


Încercați această rețetă de broccoli orecchiette, apoi verificați mai multe rețete de paste rapide. Orecchiette înseamnă „urechi mici” în italiană și este pastele perfecte pentru acest fel de mâncare, deoarece micile bălți de sos se adună în fiecare. Această rețetă este adaptată din Leon Happy Fast Food de Rebecca Seal, Jack Burke și John Vincent (16,99 GBP, Conran Octopus). Veți avea nevoie de o tigaie cu capac pentru această rețetă.

Ingrediente

  • orecchiette 200g
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri, plus extra pentru stropit
  • file de hamsii 2, drenat
  • usturoi 4 cuișoare, feliate subțire
  • ardei iute roșu 1, feliat subțire (sau un vârf generos de fulgi de chilli uscat)
  • brocoli 1 cap mare, rupt în flori foarte mici de dimensiuni egale
  • parmezan 50g, ras fin, plus un plus de servit
  • patrunjel cu frunze plate o mana mare de frunze, tocate marunt

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti orecchiette in apa cu sare clocotita cu 1 minut mai putin decat instructiunile ambalajului

  • Pasul 2

    Între timp, puneți uleiul, hamsia, usturoiul și ardeiul iute într-o tigaie rece și aduceți la foc la foc mediu-mare. Zdrobește hamsiile cu o lingură de lemn în timp ce gătesc și se vor dizolva într-o pastă. De îndată ce usturoiul începe să sfărâme, adăugați o oală din apa de gătit a pastelor, toate floretele de broccoli și condimentați. Se amestecă și se acoperă cu un capac să se aburească timp de 10-15 minute sau până când broccoli este foarte moale. Verificați din când în când pentru a vă asigura că tigaia nu s-a uscat prea mult – dacă da, adăugați încă o strop de apă pentru paste. Se ia de pe foc.

  • Pasul 3

    Scurgeți pastele, rezervând o cană din apa de gătit. Introduceți orecchiette în tigaie și puneți-l la foc mediu. Adăugați un strop de apă rezervată pentru paste și parmezanul și aruncați timp de 1-2 minute sau până când începe să se formeze un sos și se agață de paste. Adăugați mai multă apă pentru paste dacă se usucă puțin. Se amestecă pătrunjelul.

  • Pasul 4

    Împărțiți între două boluri, stropiți cu puțin ulei de măsline suplimentar, radeți peste parmezan suplimentar și spargeți câteva răsuciri de piper negru. Mănâncă imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 809
  • Gras 32.4g
  • Saturează 8.5g
  • Carbohidrați 88.4g
  • Zaharuri 8g
  • Fibră 12.3g
  • Proteină 34,8g
  • Sare 0,9g
.
#Orecchiette #sos #broccoli #și #ardei #iute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *