Tipul bucătăriei:

Orez picant mexican

Orez picant mexican

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Acest preparat de orez vegan poate fi consumat singur sau, dacă doriți să adăugați niște proteine, este bun cu fasole, feta mărunțită, pui gătit sau creveți amestecați


Ingrediente

  • ulei de arahide 1 lingură
  • ceapă 1 mare, tocată mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ardei iute verde 1, feliat
  • piper verde 1, cubulete
  • orez basmati 200g
  • pastă chipotle 1 lingură
  • roșii feliate 400g tablă
  • stoc de legume 250ml
  • coriandru o mână, tocată
  • pene de tei a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie cu capac adânc. Gatiti ceapa, usturoiul, ardeiul iute si piperul timp de 10 minute pana incepe sa se inmoaie. Se amestecă basmati, apoi se gătește 3-4 minute, amestecând tot timpul.

  • Pasul 2

    Se amestecă pasta de chipotle și se gătește, amestecând câteva minute până când este parfumată, apoi se răstoarnă roșiile și ciorba și se amestecă bine.

  • Pasul 3

    Aduceți la foc mic, apoi reduceți focul la minim, puneți un capac și gătiți timp de 15 minute sau până când orezul este moale și gătit. Se amestecă coriandrul și se servește cu pene de var pentru stoarcere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 516
  • Gras 8.4g
  • Saturează 1.7g
  • Carbohidrați 92,5g
  • Zaharuri 17.8g
  • Fibră 8.6g
  • Proteină 13.4g
  • Sare 0,5g
.
#Orez #picant #mexican
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast