Tipul bucătăriei:

Rețetă Ossobuco

Ossobuco cu gremolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Uşor

Nimic nu bate un osobuco clasic cu gremolata. Această tocăniță italiană poate fi făcută cu carne de vițel sau carne de vită și congelată în porții pentru mese reconfortante în timpul săptămânii. Se servește cu risotto, mămăligă sau piure.


Faceți această rețetă ossobuco pentru un prânz reconfortant de duminică, apoi verificați mai multe rețete italiene delicioase.

Ingrediente

  • carne de vițel sau carne de vită 8 bucăți de aproximativ 4-5cm grosime, tăiate peste os (cereți măcelarului să facă acest lucru)
  • făină simplă 100g, bine condimentat
  • ulei de masline
  • ceapa 2 mari, tocate mărunt
  • morcovi 4, curățate și tocate mărunt
  • țelină 4 bastoane, tăiate și tocate mărunt
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • vin alb 300ml
  • foi de dafin 3
  • cimbru 3 crenguțe
  • carne de vițel sau pui 1,5-2 litri

GERMOLATA

  • lămâie 1, zestat
  • usturoi 1 cuișoare, tocate mărunt
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Condimentați bine bucățile de vițel, apoi pulverizați ușor făina condimentată.

  • Pasul 2

    Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă la foc mare și prăjiți carnea în loturi timp de câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se transferă pe o farfurie și se repetă cu bucățile rămase. Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie, dacă aveți nevoie, în timp ce prăjiți.

  • Pasul 3

    Coborâți focul la mediu și adăugați încă o lingură de ulei în tigaie, dacă aveți nevoie, apoi adăugați ceapa, morcovul, țelina și un vârf de sare. Se prăjește 10 minute până când este foarte moale și translucid.

  • Pasul 4

    Adăugați usturoiul și prăjiți încă un minut înainte de a turna vinul. Fierbeti pana se reduce la jumatate, razand orice bucati din partea inferioara a cratitei. Adăugați frunzele de dafin și cimbru.

  • Pasul 5

    Transferați carnea, legumele și lichidul din tigaie într-o cratiță mare cu capac. Adăugați stocul pentru a acoperi doar carnea, condimentați bine și aduceți la foc mic.

  • Pasul 6

    Se acoperă cu capacul și se transferă în cuptor. Gatiti timp de 2 ore pana cand carnea este cu adevarat frageda (s-ar putea sa aveti nevoie de mai mult timp pentru tibia de vita).

  • Pasul 7

    Se amestecă ingredientele gremolata împreună cu un vârf de sare și se împrăștie peste osobuco. Serviți cu risotto de piure, mămăligă sau șofran.

Informatii nutritionale

  • Kcals 380
  • Gras 15.8g
  • Saturează 5.1g
  • Carbohidrați 18.5g
  • Zaharuri 7.2g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 32,8g
  • Sare 0,7g
.
#Ossobuco #gremolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast