Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta turceasca de pide de vinete

Pădele de vinete și ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Pide este o pâine turcească care poate fi acoperită ca pizza pentru o masă rapidă și ușoară. Faceți aluatul, apoi acoperiți cu vinete, ardei iute și condimente pentru un prânz sau o cină vegetariană.


Încercați pide-ul nostru de vinete și ardei iute, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi vinetele noastre prăjite za’atar.

Ingrediente

  • făină tare 500 g
  • drojdie activă uscată 1 lingură sau plicuri de 2×7g
  • zahăr 1 lingura
  • iaurt grecesc 2 linguri, plus suplimentar pentru servire
  • ulei de masline
  • vinete 2 medii, feliate
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • şofran o ciupitura
  • scorţişoară un ciupit mare
  • seminte de susan 1 lingura
  • ardei iute roșu 2, tocate fin
  • kalonji (semințe de nigella) 1 lingura
  • coriandru o grămadă, tocată
  • iaurt a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă 100 g de făină cu drojdia, zahărul și 150 ml apă călduță și se lasă până se spumează amestecul. Pune-l în bolul unui mixer cu suport prevăzut cu un cârlig de aluat și adaugă restul de făină, iaurtul, 2 linguri ulei de măsline și 1 linguriță sare, precum și încă 200 ml apă. Frământați timp de 10-15 minute până când aluatul este neted și elastic, mai adăugați puțină făină dacă este necesar. Alternativ, puteți amesteca acest lucru cu mâna, apoi îl frământați timp de 10-15 minute. Turnați aluatul într-un bol, acoperiți-l și lăsați-l la crescut o oră sau până când își dublează volumul.

  • Pasul 2

    Între timp, ungeți feliile de vinete din belșug cu ulei și le grătar pe ambele părți până devin fragede și rumenite.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la cea mai mare setare. Împărțiți aluatul în două, apăsați și întindeți fiecare bucată într-un oval, apoi puneți-o pe o tavă de copt. Pune vinetele pe pide. Se pun usturoiul, sofranul si scortisoara intr-un mojar si se piseaza cu un pistil. Adăugați un strop de ulei de măsline și multe condimente și amestecați totul bine. Ungeți-o peste vinete și presărați semințele de susan, chilli și kalonji. Coaceți fiecare timp de 10-12 minute sau până când sunt crocante și rumene. Se presara pe coriandru si se serveste cu o lingura de iaurt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 590
  • Gras 14.9g
  • Carbohidrați 99,8g
  • Fibră 12g
  • Proteină 16.5g
  • Sare 1.3g
#Pădele #vinete #și #ardei #iute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *