Tipul bucătăriei:
Pădele de vinete și ardei iute
- serveste 4
- Uşor
Pide este o pâine turcească care poate fi acoperită ca pizza pentru o masă rapidă și ușoară. Faceți aluatul, apoi acoperiți cu vinete, ardei iute și condimente pentru un prânz sau o cină vegetariană.
Încercați pide-ul nostru de vinete și ardei iute, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi vinetele noastre prăjite za’atar.
Ingrediente
- făină tare 500 g
- drojdie activă uscată 1 lingură sau plicuri de 2×7g
- zahăr 1 lingura
- iaurt grecesc 2 linguri, plus suplimentar pentru servire
- ulei de masline
- vinete 2 medii, feliate
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- şofran o ciupitura
- scorţişoară un ciupit mare
- seminte de susan 1 lingura
- ardei iute roșu 2, tocate fin
- kalonji (semințe de nigella) 1 lingura
- coriandru o grămadă, tocată
- iaurt a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă 100 g de făină cu drojdia, zahărul și 150 ml apă călduță și se lasă până se spumează amestecul. Pune-l în bolul unui mixer cu suport prevăzut cu un cârlig de aluat și adaugă restul de făină, iaurtul, 2 linguri ulei de măsline și 1 linguriță sare, precum și încă 200 ml apă. Frământați timp de 10-15 minute până când aluatul este neted și elastic, mai adăugați puțină făină dacă este necesar. Alternativ, puteți amesteca acest lucru cu mâna, apoi îl frământați timp de 10-15 minute. Turnați aluatul într-un bol, acoperiți-l și lăsați-l la crescut o oră sau până când își dublează volumul.
-
Pasul 2
Între timp, ungeți feliile de vinete din belșug cu ulei și le grătar pe ambele părți până devin fragede și rumenite.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la cea mai mare setare. Împărțiți aluatul în două, apăsați și întindeți fiecare bucată într-un oval, apoi puneți-o pe o tavă de copt. Pune vinetele pe pide. Se pun usturoiul, sofranul si scortisoara intr-un mojar si se piseaza cu un pistil. Adăugați un strop de ulei de măsline și multe condimente și amestecați totul bine. Ungeți-o peste vinete și presărați semințele de susan, chilli și kalonji. Coaceți fiecare timp de 10-12 minute sau până când sunt crocante și rumene. Se presara pe coriandru si se serveste cu o lingura de iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 590
- Gras 14.9g
- Carbohidrați 99,8g
- Fibră 12g
- Proteină 16.5g
- Sare 1.3g