Skip to content

Tipul bucătăriei:

O placă de marmură albă acoperită cu o pâine împletită și un cuțit pentru unt

pâine Challah

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1 pâine
  • Uşor

Challah este o pâine îmbogățită, dulce, împletită, consumată în mod tradițional de familiile evreiești în seara de vineri, ca parte a mesei de Sabat, sau în sărbători importante, cum ar fi Rosh Hashanah.


Coaceți o pâine de challah, apoi încercați și rețetele noastre pentru Supă evreiască de pui și rugelach.

Masa de sabat evreiesc de vineri seara începe cu această pâine dulce delicioasă. Legile alimentare evreiești interzic amestecarea lactatelor cu carnea. Deoarece masa de Sabat va include foarte des carne, challah folosește ulei în loc de unt. Dacă ai rămas în ziua următoare, este delicios prăjit și este perfect și pentru pâine prăjită.

Ingrediente

  • drojdie uscată activă 1 plic (8g)
  • zahăr pudră 70g
  • făină de pâine albă tare 500 g, plus extra pentru framantare si modelare
  • sare 12 g, (merită să o cântăriți deoarece dimensiunile linguriței pot diferi)
  • ou 2, bătute (le țin separate)
  • ulei de floarea soarelui 70 ml
  • seminte de mac sau de susan (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați drojdia, ½ linguriță de zahăr și 2 linguri de apă călduță într-un castron mic. Amestecați pentru a dizolva drojdia, apoi lăsați-o timp de aproximativ 10 minute – timp în care ar fi trebuit să înceapă să facă spumă.

  • Pasul 2

    Combinați făina, zahărul rămas și sarea într-un castron mare. Faceți o groapă în amestec și adăugați 1 ou bătut, amestecul de drojdie și uleiul. Asigurați-vă că răzuiți tot amestecul de drojdie în făină.

  • Pasul 3

    Măsurați 250 ml de apă călduță – ar trebui să se simtă ușor caldă dacă vă înmuiați degetul, dar nu prea fierbinte, deoarece asta ar ucide drojdia.

  • Pasul 4

    Adăugați aproximativ 200 ml de apă în amestecul de făină și amestecați, inițial cu o lingură și apoi cu o mână. Păstrați cealaltă mână curată până când începeți să frământați.

  • Pasul 5

    Aluatul ar trebui să înceapă să se îmbine. Dacă sunt multe bucăți foarte uscate, adăugați puțină apă, foarte treptat, pentru a nu deveni prea umedă și lipicioasă. Aluatul trebuie să fie umed, dar nu umed și puțin lipicios. Dacă adăugați prea multă apă, puteți adăuga puțină făină pentru a fi mai ușor de manipulat, dar încercați să nu o faceți.

  • Pasul 6

    Când aluatul s-a omogenizat, folosiți-l pentru a șterge vasul și a-l răsturna pe o suprafață de lucru ușor înfăinată. Frământați aproximativ 10 minute – poate deveni mai lipicios, iar dacă se întâmplă, încercați să evitați adăugarea de făină. Fie folosește puțin ulei pe mâini și pe suprafața de lucru, fie îl răzuiești în mod regulat pe acesta din urmă cu o racletă pentru aluat.

  • Pasul 7

    Odată ce este neted, mătăsos și puțin elastic, întinde părțile laterale în jos și trage-le împreună pentru a forma o minge. Unge ușor un castron mare și curat, apoi rulează ușor bila de aluat în jurul bolului, astfel încât suprafața să fie acoperită cu ulei.

  • Pasul 8

    Acoperiți vasul cu folie alimentară sau cu un prosop curat și lăsați la loc cald până când aluatul își dublează volumul (1-2 ore). Veți ști că este gata dacă, când îl apăsați ușor cu degetul, va rămâne adâncitura.

  • Pasul 9

    Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Întoarceți aluatul crescut pe o suprafață curată, cântăriți-l și împărțiți-l în 3 bucăți egale. Rotiți aceștia în forme lungi de cârnați de aproximativ 25 cm lungime, îngustându-le ușor la fiecare capăt. Așezați-le în fața dvs., paralele, dar cu câțiva centimetri între fiecare. Trage-le împreună la un capăt și împletește-le, înfiind capetele înăuntru.

  • Pasul 10

    Puneți pâinea pe foaia de copt căptușită și acoperiți ușor cu folie alimentară sau un prosop. Se lasă să crească într-un loc ferit de curenti de aer până când se umflă și se umflă, aproximativ 30-45 de minute.

  • Pasul 11

    În timp ce crește, încălziți cuptorul la 200C/180C/gaz 6 și ungeți ușor oul bătut rămas peste tot challah, intrând în toate crăpăturile. Presarati cu seminte daca folositi.

  • Pasul 12

    Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când fundul pâinii este maro auriu și sună gol când îl bateți. Verificați după aproximativ 15 minute și dacă blatul pâinii a început să se întunece prea mult, acoperiți-l cu folie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe un grătar înainte de a mânca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 290
  • Gras 8.6g
  • Saturate 1.3g
  • Carbohidrați 44,7g
  • Zaharuri 7.2g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 1.2g
#pâine #Challah
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *