Tipul bucătăriei:
Pâine cu brânză și usturoi
- serveste 6
- Uşor
Această pâine cu brânză și usturoi este raiul pâinii. Nu vă speriați să faceți pâine, această rețetă este foarte ușor de făcut și este grozavă pentru a hrăni o mulțime, deoarece se desprinde foarte ușor. Este minunat servit cald sau rece
Faceți această pâine cu brânză și usturoi, apoi încercați pâinea noastră cu usturoi și pâine de tigru.
Ingrediente
- făină albă tare 200 g
- făină de speltă încolțită sau făină de speltă 60 g
- sare 1 lingura
- drojdie uscată activă 3/4 lingurita
- ulei de rapiță presat la rece 1 lingurita, plus mai mult pentru tava si suprafata
- brânză gruyère sau emmental 100 g, ras grosier
- praf de usturoi afumat sau usturoi Eu cuișoare, tocate mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Pasul 1
Puneti intr-un castron faina, sarea si drojdia si amestecati-le. Adaugati 250 ml apa fierbinte si uleiul si amestecati pana obtineti un aluat lipicios. Acoperiți cu un prosop umed și lăsați-l timp de 30 de minute. Framantam scurt aluatul in bol pana pare putin mai neted apoi il acoperim din nou si il lasam timp de 8 ore sau peste noapte undeva la rece sau la frigider. Nu contează dacă îl mai lași câteva ore cu condiția să fie păstrat la rece.
-
Pasul 2
Pasul 2
Ungeți cu ulei o tavă de 25 cm lungime. Întindeți aluatul pe o suprafață unsă cu ulei și împărțiți-l în 6 bucăți cu un cuțit ascuțit și mâinile unse cu ulei – va fi lipicios. Amesteca branza, usturoiul afumat si niste piper negru intr-un bol si adauga un praf de fulgi de sare, scoate o mana si pune-l deoparte.
-
Pasul 3
Pasul 3
Aplatizați fiecare bucată de aluat și puneți 1/6 din amestecul de brânză în centru, îndoiți aluatul în jurul ei și strângeți-l. Pune-l în tavă cu partea ciupită spre mijlocul formei. Umpleți restul bucăților de aluat la fel și puneți-le în tavă în același mod, asigurați-vă că bucata de la capăt are partea ciupită spre interior. Lăsați acoperit timp de 2 ore să crească, sau până când își dublează volumul.
-
Pasul 4
Pasul 4
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Presărați amestecul de brânză rămas de-a lungul centrului pâinii și coaceți timp de 30 de minute sau până când pâinea este maronie și gătită. Se răcește câteva minute înainte de a o scoate din tavă, pâinea ar trebui să se smulgă ușor în bucăți.
Informatii nutritionale
- Kcals 226
- Gras 6.7g
- Saturate 3.6g