Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de Paine Vegetariana Cu Castane si Cartofi Dulci

Pâine de cartofi dulci, castane și caise

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Toată lumea va adora această pâine ușoară de cartofi dulci, castane și caise – fă-o pentru o piesă centrală uimitoare de Crăciun cu legume


Ingrediente

  • cartofi dulci 750 g, decojite și tăiate în cuburi de 2 cm
  • ulei de masline
  • ceapa 3 mici, tocate
  • unt sărat 2 linguri
  • chimen măcinat 3 lingurite
  • coriandru 2 lingurite
  • buzdugan macinat 1 lingura
  • salvie 16 frunze, 6 mărunțite mărunt
  • castane fierte ambalate în vid 400 g
  • naut tavă de 400 g, scursă
  • catene proaspete 100 g
  • ouă 2, batut cu furculita
  • caise uscate 125g, 5 mici intregi rezervate, restul taiate cubulete
  • nuci 100 g, tocat grosier
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 5 linguri
  • miere curgătoare ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă cartoful dulce cu 2 linguri de ulei, se întinde pe o tavă de copt și se prăjește timp de 25 de minute până se înmoaie și devin aurii.

  • Pasul 2

    Fierbeți ceapa cu 1 lingură de unt într-o tigaie mare timp de 10-15 minute până când se înmoaie foarte bine. Se amestecă toate condimentele și salvia mărunțită și se prăjesc încă 2 minute.

  • Pasul 3

    Pune jumatate de castane intr-un robot de bucatarie si paseaza pana se toaca marunt, apoi varsa intr-un castron mare. Puneți năutul în robotul de bucătărie cu 1/3 din cartofii dulci prăjiți și pulsați pentru a se zdrobi împreună. Pune și asta în bol.

  • Pasul 4

    Păstrați 7 din castane întregi rămase și tocați restul grosier de câteva ori, apoi turnați în celelalte ingrediente cu ceapa condimentată, pesmet, ouă, caise tocate, nucă, pătrunjel, 1 linguriță sare și puțin piper. Puneți mâna pentru a da totul un amestec bun, apoi amestecați ușor prin cea mai mare parte a cartofilor dulci prăjiți, lăsând puțin pentru blat.

  • Pasul 5

    Ungeți cu unt o formă mare de pâine (aproximativ 7 x 11 x 24 cm) și tapetați cu o fâșie lungă de hârtie de copt care acoperă fundul și cele două capete. Împachetați bine amestecul în tavă și acoperiți cu folie (pâinea poate fi răcită până la o zi în această etapă).

  • Pasul 6

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 (sau se gătește alături de curcan) și se coace timp de 1 oră. Înfășurați într-un prosop pentru a se menține cald în timp ce restul cinei se termină la cuptor.

  • Pasul 7

    Între timp, pentru a face toppingul, puneți untul rămas într-o cratiță mică și sfârâiți toate frunzele de salvie timp de un minut. Pescuiți-le ca să devină crocante, apoi adăugați castanele și caisele întregi rezervate împreună cu mierea. Gatiti pana cand totul devine auriu si lipicios, apoi adaugati cartofii dulci rezervati pentru a se incalzi.

  • Pasul 8

    Desfaceți tava și slăbiți pâinea trecând cu un cuțit pe marginea formei. Întoarceți-l pe o farfurie de servire, îndepărtați tava și hârtia și puneți deasupra amestecul lipicios de castane cu restul de unt de miere din tigaie, plus frunzele de salvie crocante. Se felie pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 681
  • Gras 25.6g
  • Saturate 5.7g
  • Carbohidrați 89,2g
  • Fibră 15.8g
  • Proteină 15.7g
  • Sare 0,9g
#Pâine #cartofi #dulci #castane #și #caise
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *