Tipul bucătăriei:
Pâine de grânar
- face 2 pâini
- Uşor
Pâinea de casă este cea mai bună. Această rețetă este o pâine sănătoasă umplută cu semințe de floarea soarelui și dovleac și caju dulci prăjite. O felie de pâine sănătoasă raiul.
Ingrediente
- melasă cu curele negre 1 lingurita (disponibil de la magazinele naturiste)
- drojdie uscata 25 g
- făină de grânar 700 g
- făină albă tare 225 g
- seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac si caju prajite 100 g
- seminte de chimen 25 g, amestecat
- ovăz întreg 225 g
- ulei de masline
- seminte de susan sau de floarea soarelui pentru topping
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă melasa cu 700 ml de apă caldă, drojdia și puțină făină. Stați într-un loc cald până când amestecul devine spumos.
-
Pasul 2
Se amestecă grânarul și făina albă cu sarea și se amestecă nucile, semințele și ovăzul.
-
Pasul 3
Adăugați 50 ml ulei de măsline în amestecul de melasă și amestecați cu amestecul de făină. Poate avea nevoie de puțină apă, ulei sau făină, în funcție de cât de uscată este făina – aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Se framanta pana la 10 minute, apoi se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.
-
Pasul 4
Bateți înapoi și formați 2 pâini. Puneți în două forme bine unse cu ulei de 2 lb. Se lasa din nou sa dubleze volumul si, cand a crescut, se glazureaza cu ou batut, iar deasupra se presara seminte.
-
Pasul 5
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se coace aproximativ 40 de minute pana se ridica bine si devine auriu. Întoarceți-vă și verificați că sunt gătite atingând bazele lor – ar trebui să sune goale.
Informatii nutritionale
- Kcals 2570
- Gras 72,7g
- Saturate 11.1g
- Carbohidrați 400g
- Fibră 38.4g
- Proteină 103g
- Sare 7,59g