Tipul bucătăriei:
Pâine de rubarbă și ghimbir
- serveste 12
- Uşor
Rubarba și ghimbirul sunt o combinație clasică de arome și se completează foarte bine. Acest tort cu rubarbă și ghimbir este un deliciu grozav la ora ceaiului, în plus, are sub 300 de calorii per porție
Coaceți această pâine de rubarbă și ghimbir, apoi verificați prăjitura noastră clasică cu ghimbir, prăjitură cu ghimbir din Jamaica și prăjitură cu turtă dulce.
Ingrediente
- unt 125 g
- sirop auriu 125 g
- melasă neagră 100 g
- zahăr brun deschis nerafinat 125 g
- lapte 50 ml
- ouă 2
- ghimbir cristalizat 50 g, tocate fin
- rubarbă 300 g, tocat
- făină auto-crescătoare 300 g
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- ghimbir de pamant 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Topiți 125g unt într-o tigaie cu 125g sirop auriu, 100g melasă neagră și 125g zahăr brun deschis nerafinat.
-
Pasul 2
Se amestecă 50 ml lapte, 2 ouă, 50 g ghimbir cristalizat tocat mărunt, 300 g rubarbă tocată și 300 g făină auto-levantă amestecată cu 1 linguriță bicarbonat de sodiu și 1 lingură ghimbir măcinat, apoi se adaugă ingredientele topite și se amestecă bine.
-
Pasul 3
Se toarna intr-o tava tapetata de 25 x 12 cm. Coaceți timp de 1 oră și 15 minute sau până când sunt fierte.
Informatii nutritionale
- Kcals 286
- Gras 10.2g
- Carbohidrați 47.4g
- Fibră 1.4g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,85g