Tipul bucătăriei:
Pâine de secară cu semințe
- face 2 pâini
- Uşor
Nucă cu sâmburi de secară, in, floarea soarelui și semințe de susan, această pâine nordică este fantastică servită cu salate sau unt cu unt sărat
Această rețetă de pâine de secară cu semințe este extrasă din Bucătărie de familie nordică de Mikkel Karstad (24,99 GBP, Prestel). Consultați și pâinea noastră simplă de secară, împreună cu mai multe Rețete scandinave ca gravadlax, chiftele suedeze și chifle cu scortisoara.
Ingrediente
- zer 200 ml
- bere 150 ml
- fulgi de sare de mare 1 lingura
- drojdie proaspătă 10 g, sau drojdie uscată cu acțiune rapidă 3 g
- boabe de secară crăpate 300 g
- seminte de in 225 g
- seminte de floarea soarelui 150 g
- seminte de susan 115 g
- făină simplă 250 g
- făină de secară 300 g
- pudră de lemn dulce 1 lingura
- semințe întregi de fenicul 1 lingurita, macinata
- ulei fără aromă pentru conserve
Metodă
-
Pasul 1
Amestecă toate ingredientele cu 600 ml de apă într-un mixer cu stand (sau folosind un mixer manual electric) timp de 10 minute pentru a forma un aluat consistent – acesta va fi destul de umed.
-
Pasul 2
Împărțiți aluatul în două jumătăți și transferați-l în două forme unse cu ulei de 450 g tapetate cu hârtie de copt pentru a ușura îndepărtarea pâinii la copt.
-
Pasul 3
Se acopera aluatul si se da la frigider pentru minim 12 ore, de preferat 24 de ore, astfel incat sa se dezvolte aroma semintelor. Aluatul poate fi lăsat la frigider până la cinci zile, așa că îl puteți scoate doar în ziua în care aveți nevoie. Coacem aluatul la 180C/ventilator 140C/gaz 4 timp de 1 ora sau pana cand este fiert si devine auriu.
-
Pasul 4
Transferați cele două pâini din forme pe un grătar și lăsați să se odihnească cel puțin 20 de minute înainte de servire. Pâinea trebuie să se răcească puțin înainte de a putea fi tăiată în felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 295
- Gras 12.4g
- Saturate 1.7g
- Carbohidrați 31.4g
- Zaharuri 1.2g
- Fibră 9.2g
- Proteină 9.5g
- Sare 0,8g