Tipul bucătăriei:
Pâine italiană cu piersici, prosciutto și mozzarella
- serveste 6
- Uşor
Cea mai bună rețetă de turte cu piersici. Ca și pizza, pot fi gătite pe grătar sau pe grătar. Faceți aluat, apoi gătiți și acoperiți cu piersici proaspete, brânză italiană și prosciutto înainte de a le împărtăși prietenilor și familiei
Ingrediente
- cepe roșii 2, tăiați în felii subțiri apoi straturi separate
- ulei de masline
- zahăr tos auriu 1 lingura
- oțet balsamic 1 lingura, plus cateva picaturi in plus
- crème fraîche cuva de 200 g
- parmezan 25 g, ras fin
- nucsoara intreaga un grătar bun
- piersici coapte 2, cu pietre și felii subțiri
- prosciutto 100 g
- mozzarella 2 bile de 125 g sau burrata 250 g
- busuioc ½ buchet mic
ALUAT
- drojdie uscata plic de 7 g
- zahăr tos auriu ½ linguriță
- făină de pâine tare 350g, plus extra pentru praf
- ulei de masline 50 ml, plus extra pentru ungere
Metodă
-
Pasul 1
Începeți aluatul cu o zi înainte. Se amestecă drojdia, zahărul și 100 g de făină pe fundul unui bol mare, apoi se amestecă treptat cu 200 ml apă călduță. Acoperiți strâns cu folie alimentară și lăsați peste noapte în bucătărie.
-
Pasul 2
Aproximativ cu o oră înainte de a începe să faceți turte, amestecați făina rămasă și uleiul de măsline în aluat. Frământați timp de 5 minute, apoi puneți înapoi în castron, uns cu ulei și acoperit lejer cu folie alimentară unsă. Lăsați undeva cald timp de aproximativ o oră.
-
Pasul 3
Intre timp pregatim toppingurile. Prăjiți ușor ceapa în 1 lingură de ulei până se înmoaie. Se adaugă zahărul și 1 lingură balsamic și se continuă gătitul până când începe să se caramelizeze. Se lasa la temperatura camerei. Amestecați crème fraîche cu parmezanul, o rază bună de nucșoară și puțină sare și piper. Tăiați piersicile și rupeți feliile de prosciutto în jumătate și trageți mozzarella sau burrata în bucăți mai mici.
-
Pasul 4
Încinge grătarul (sau grătarul). Loviți aluatul cu pumnul pentru a-l doborî înapoi, apoi împărțiți-l în 6. Pudrați niște foi de copt cu făină și întindeți biluțele de aluat în pâine subțire. Peste blaturi se mai unge putin ulei si se grata (nu prea aproape de batoane) pana devin aurii si umflati – aproximativ 3-5 minute. Apoi întoarceți, ungeți cu ulei și terminați de grătar cealaltă parte până când este gătită (dacă faci grătar stai direct pe batoane, cu uleiul în jos).
-
Pasul 5
Repetați pentru a găti toate pâinele, apoi terminați prin a întinde puțin din crème fraîche și presărați cu câteva felii de piersici, prosciutto, brânză, ceapă caramelizată și frunze de busuioc. Mai adăugați câteva picături de oțet balsamic dacă doriți, puțin ulei de măsline și un pic de condimente.
Informatii nutritionale
- Kcals 619
- Gras 36.8g
- Carbohidrați 51.4g
- Fibră 3.9g
- Proteină 21.4g
- Sare 1.4g