Tipul bucătăriei:
Pâine prăjită, ceai și marmeladă și budincă de unt
- serveste 8
- Uşor
Ce poate fi mai reconfortant decât ceaiul și pâinea prăjită? Ceai și pâine prăjită și budincă de unt! Adaosul dulce și citric de marmeladă adaugă un plus de strălucire acestei budițe aurii.
Încercați această pâine prăjită, ceai și marmeladă și budincă de unt, apoi verificați budinca noastră clasică de pâine și unt, budincă de pâine cu ciocolată și budincă de unt, croissante și budincă de unt și mai multe rețete de deserturi delicioase.
Ingrediente
- tot laptele 275 ml
- pliculete de ceai Earl Grey 2
- unt nesarat 60g, moale, plus extra pentru preparat
- pâine groasă de sandvici albă 10 felii, cruste îndepărtate
- cremă unică 300 ml
- ouă 4
- zahăr pudră 40 g
- extract de vanilie 2 lingurite
- marmeladă de Sevilla mărunțită 100 g
- zahăr Demerara 20 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se toarnă laptele într-o tigaie medie la foc mic. Aduceți la fiert ușor, asigurându-vă că nu fierbe, apoi luați de pe foc. Adăugați pliculețele de ceai și acoperiți. Se lasa la infuzat timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, ungeți feliile de pâine pe ambele părți și aranjați într-un singur strat pe o tavă mare de copt. Se transferă la cuptor și se coace timp de 15 minute, întorcându-se o dată, până se prăjește ușor. Se da deoparte la racit.
-
Pasul 3
Scoateți pliculețele de ceai, stoarceți ușor orice exces de ceai și aruncați-o. Se amestecă smântâna și se pune la foc mediu, aducând aproape la fiert. Între timp, bateți ouăle și zahărul într-un castron mare. Turnați încet amestecul de lapte cald peste ouăle bătute, amestecând continuu până se omogenizează. Se amestecă extractul de vanilie.
-
Pasul 4
Întindeți marmeladă pe o parte a fiecărei bucăți de pâine prăjită și tăiați fiecare bucată în patru triunghiuri. Ungeți ușor cu unt interiorul unui vas rezistent la cuptor de 2 litri și aranjați în interior triunghiurile prăjite, suprapunându-le și stratificandu-le.
-
Pasul 5
Se toarnă amestecul de ouă peste pâine prăjită și se lasă la macerat cel puțin 30 de minute. Reduceți cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3. Presărați demerara peste budincă. Transferați la cuptor și coaceți timp de 1 oră și 5 minute până când se rumenesc și se umflă. Se lasă să stea 10 minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 384
- Gras 18.3g
- Saturate 10.2g
- Carbohidrați 42.4g
- Zaharuri 20g
- Fibră 1.4g
- Proteină 11.2g
- Sare 0,8g