Tipul bucătăriei:
Pâine rapidă cu morcovi și nuci
- serveste 10
- Uşor
Această pâine sănătoasă multifuncțională funcționează pentru micul dejun, brunch sau doar servită cu o ceașcă bună de ceai. Morcovii, nucile și iaurtul îi conferă o textură foarte umedă. Se unge cu crema de branza pentru un plus de rasfat.
Faceți această pâine rapidă de morcovi și nuci, apoi verificați câteva dintre celelalte rețete geniale ale noastre de pâine, inclusiv o pâine simplă de pâine albă, pâine cu sifon și pâine de secară.
Ingrediente
- făină simplă 350 g
- făină integrală 150 g
- sare 1 lingura
- bicarbonat de sodiu 2 lingurite
- morcovi 150 g, decojite și ras
- nucă sau bucăți o mână, prăjită
- iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi 300 ml
- lapte semi-degresat 125 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 230c/ventilator 210/gaz 8. Se amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga morcovul, nucile si iaurtul, urmat de lapte cat sa se faca un aluat moale, destul de lipicios.
Se răsturnează pe o suprafață cu făină și se formează o minge plată, se pune pe o tavă de copt, se taie blatul și se da la cuptor timp de 30 de minute până când a crescut și s-a fiert. Va suna gol când îl apeși.
Informatii nutritionale
- Kcals 217
- Gras 3.4g
- Saturate 0,5g
- Carbohidrați 39,8g
- Fibră 2.9g
- Proteină 9.2g
- Sare 1.28g