Skip to content

Tipul bucătăriei:

O masă verde cu farfurii de panna cotta cremă deasupra cu fulgi de porumb aurii și crocanti

Panna cotta de fulgi de porumb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Am oferit panna cotta clasică o nouă variantă de aromă inspirată de micul dejun, cu fulgi de porumb și ciorchini crocanți de nuci. Dacă partea ta preferată dintr-un bol de cereale ajunge la laptele de malț la sfârșit, acesta este desertul pentru tine


Faceți aceste panna cotta inventive cu fulgi de porumb, apoi verificați panna cotta cu vanilie, panna cotta cu fructul pasiunii și panna cotta cu ciocolată albă. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete despre cum să faceți panna cotta.

Ingrediente

  • fulgi de porumb 140 g
  • tot laptele 700 ml
  • arahide nesărate 40 g, tocate mărunt
  • unt nesarat 50 g
  • miere curgătoare 25 g
  • gelatină pudră 2 lingurite
  • zahăr brun deschis moale 60 g
  • ulei vegetal ½ lingurita, pentru ramekins

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Se intinde 80g de fulgi de porumb pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceți timp de 18-20 de minute sau până când sunt doar prăjite, apoi lăsați să se răcească. Se transferă într-o cană mare, se amestecă laptele, apoi se lasă la infuzat timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, reduceți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Puneți fulgii de porumb rămași într-un bol și zdrobiți grosier. Se amestecă alunele. Pune untul și mierea într-o tigaie mică la foc mediu până când untul se topește. Se amestecă timp de 5 minute sau până când amestecul începe să fiarbă. Se lasa putin la racit, apoi se toarna peste amestecul de fulgi de porumb si nuci. Se presară peste ½ linguriță de sare de mare și se amestecă totul. Se intinde pe tava de copt folosita si se coace 25 de minute sau pana se prajeste. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Amestecul va deveni mai crocant cu cât se răcește. Transferați într-un recipient etanș până când este necesar. Se va păstra până la trei zile la rece.

  • Pasul 3

    Odată ce laptele s-a infuzat, se strecoară printr-o sită fină într-o tigaie mare, apăsând pe fulgi pentru a extrage tot lichidul (ar trebui să obțineți aproximativ 435 ml). Aruncați fulgii. Se presara gelatina uniform peste partea de sus a laptelui. Se lasa sa se inmoaie 5 minute pana cand gelatina pare umeda si incepe sa se dizolve. Se încălzește foarte ușor, amestecând constant – nu vrei ca laptele să fiarbă, așa că ia-l de pe foc dacă există semne de abur. Bateți zahărul brun în lapte. Se încălzește în continuare la foc mic până se dizolvă tot zahărul și ultima gelatină, asigurându-ne că nu fierbe. Se ia de pe foc si se amesteca cu un praf de sare. Se strecoară din nou printr-o sită cu plasă fină în ulcior.

  • Pasul 4

    Unge ușor interiorul a patru rame de 150 ml. Împărțiți uniform lichidul între rame și lăsați să se răcească. Se da la frigider si se lasa cel putin 3 ore sau de preferat peste noapte. Întoarceți panna cotta pe farfurii de servire și serviți presărați cu fulgi de nuci de miere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 484
  • Gras 21.8g
  • Saturate 11.5g
  • Carbohidrați 58.2g
  • Zaharuri 29.8g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 13.3g
  • Sare 0,6g
#Panna #cotta #fulgi #porumb
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *