Skip to content

Tipul bucătăriei:

vinete parmigiana

Parmigiana de vinete

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Rețetă ușoară de parmigiana de vinete. Acest clasic italian din straturi de sos de rosii, vinete si parmezan, este simplu de facut si este bun pentru divertisment sau pentru mesele de familie.


Ingrediente

  • usturoi 3 cuișoare, tocate
  • ulei de masline
  • roșii prune 2 cutii de 400 g
  • Vânătă 900g-1kg (aproximativ 4 mici)
  • parmezan 75g, ras
  • mozzarella 250 g, rupte în bucăți
  • firimituri de pâine o mână
  • busuioc câteva frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți usturoiul într-o cantitate mică de ulei de măsline într-o cratiță până devine auriu. Adaugă roșiile și toacă în tigaie folosind o foarfecă.

  • Pasul 2

    Se aduce la fierbere, se reduce la fiert și se fierbe timp de 30-40 de minute, amestecând din când în când până devine lucios.

  • Pasul 3

    Între timp, tăiem vinetele în felii de aproximativ 1 cm grosime. Se presară cu puțină sare apoi se prăjesc puțin în ulei de măsline într-o tigaie, întorcându-le o dată, până devin aurii pe fiecare parte. Va trebui să faceți acest lucru în loturi și va dura ceva timp.

  • Pasul 4

    Continuați să adăugați mai mult ulei în tigaie pe măsură ce mergeți – dacă vinetele prăjite se vor arde. Vinetele va aspira o cantitate terifiantă de ulei, așa că puneți feliile între foile de hârtie de hârtie pentru a înmuia o parte din el.

  • Pasul 5

    Când sosul este fiert, zdrobiți cocoloașele cu dosul unei linguri (nu este nevoie să-i faceți piure).

  • Pasul 6

    Pune un strat de vinete, unul de sos și o împrăștiere de parmezan într-un vas pătrat de 22 cm adâncime pentru cuptor. Repetați până se epuizează ingredientele (probabil trei straturi), asigurându-vă că terminați cu sosul. Presărați cu mozzarella ruptă și orice parmezan rămas. Gatiti 25 de minute la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Presarati cu pesmet, dati cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 si gatiti inca 15 minute sau pana cand devine auriu si clocoteste. Se presară cu frunze de busuioc înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 572
  • Gras 47g
  • Carbohidrați 14.4g
  • Fibră 8.7g
  • Proteină 23.3g
  • Sare 1.5g
#Parmigiana #vinete
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *