Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de tort Sticky Toffee

Patrate lipicioase de caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 16 pătrate
  • Uşor

Cel mai bun traybake cu un strat dublu de caramel heaven. Folosiți dulce de leche dacă îl aveți pentru acest tratament ușor de ceai. Coaceți-l cu un strat de caramel bogat, apoi folosiți-l pentru a îngheța tortul pentru a termina. Toată lumea va iubi asta.


Ingrediente

  • dulche de leche sau caramel gata preparat 4 linguri
  • unt 175g, moale
  • zahăr ușor muscovado 150 g
  • făină auto-crescătoare 175 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • migdale măcinate 2 linguri
  • ouă 3

GLAURA DE CAFEU

  • unt 150 g, moale
  • zahăr pudră auriu 200 g
  • dulce de leche sau caramel 4 linguri
  • fulgi de sare un ciupit mare

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Întindeți dulche de leche în baza unei forme pătrate de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Bateți untul și zahărul până când se înmoaie, cerneți făina și praful de copt și amestecați migdalele. Bateți amestecul de făină cu zahărul și untul în 3 reprize, adăugând de fiecare dată câte un ou. Bateți amestecul până la omogenizare, apoi puneți-l cu lingura în tavă și nivelați blatul. Coaceți timp de 30 de minute sau până când o frigărui iese curată. Se lasa la rece 5 minute si apoi se rastoarna prajitura pe un gratar si se decojeste hartia, nu va faceti griji daca se lipeste putin caramel de hartie, se raceste si se adauga deasupra prajiturii.

  • Pasul 2

    Pentru a face glazura se bate untul pana devine foarte moale si apoi se incepe sa bata zaharul pudra. Cand jumatate din ea s-a incorporat, se bat in dulche de leche, restul de zahar pudra si sarea. Adăugați o picătură de lapte dacă glazura este tare, trebuie să fie suficient de ușoară pentru a se întinde ușor. Înghețați partea de sus a tortului și tăiați-l în 16 pătrate îngrijite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Gras 26g
  • Carbohidrați 47.4g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 4.3g
  • Sare 0,7g
#Patrate #lipicioase #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *