Tipul bucătăriei:
Pavlova de mure
- serveste 6
- Uşor
Murele sunt una dintre preferatele noastre fructate, iar gardurile vii sunt pline de cele sălbatice în septembrie. Prezintă-le în această delicioasă pavlova acoperită cu cremă de vanilie
Faceți aceste pavlova de mure delicate, apoi verificați prăjitura cu mure, brioșele cu mure, cheesecake cu mure și mai multe rețete cu mure.
Cauți mai multe rețete de pavlova? Verificați pavlova noastre clasice, pavlova de ciocolată Baileys, mini pavlova și multe altele.
Ingrediente
- ouă 4 albi
- turnator de aur zahăr 300g
- oțet alb (orice tip) 2 lingurițe
- faina de porumb 2 lingurite
- extract de vanilie sau pudră 1 linguriță
- mure 2 taune (aproximativ 500 g)
- lichior de mure sau coacăze negre 2 linguri (optional)
- crema dubla Oală de 284 ml, bătută
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Desenați 6 cercuri mici pe o foaie de copt și puneți-o cu partea trasă în jos pe o foaie de copt. Bateți albușurile spumă până când ating vârfuri tari, apoi amestecați 250 g zahăr în linguri mari până obțineți un amestec de bezea tare și strălucitor. Adaugam otetul, faina de porumb si vanilia. Întindeți amestecul în cercurile de pe pergament și faceți scufundări în centru.
-
Pasul 2
Coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți cuptorul la 120c/ventilator 100c/gaz ½ timp de o oră – bezeaua trebuie să fie de o culoare de biscuiți foarte deschisă. Se raceste putin apoi se decojeste cu grija hartia si se pune bezeaua pe un platou de servire.
-
Pasul 3
În timp ce bezeaua se gătește, punem ¾ din mure și restul de zahăr într-o tigaie și gătiți câteva minute la foc mic până când murele încep să se înmoaie și să renunțe la zeama și zahărul se dizolvă. Adăugați lichiorul dacă îl folosiți. Se răcește apoi se amestecă murele nefierte. Odată ce bezeaua s-au răcit, puneți smântâna cu lingura în dipsele din centru, apoi turnați cu lingura peste mure.
Informatii nutritionale
- Kcals 469
- Gras 25.6g
- Saturate 14.3g
- Carbohidrați 59,6g
- Fibră 2.6g
- Proteină 3.8g
- Sare 0,16g