Tipul bucătăriei:
Piure de cartofi
- serveste 4
- Uşor
Faceți piure de cartofi perfect de la zero. Bangers și un sos bogat de ceapă sunt acompaniamentul perfect pentru această garnitură delicioasă
Încercați piureul nostru de cartofi, apoi verificați cartofii noștri dauphinoise, cartofii fripți perfecti, cartofii hasselback și alte rețete de cartofi.
Ingrediente
- cartofi 1 kg
- lapte sau smantana (optional) o stropire
- unt
- nucsoara (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Curățați cartofii și tăiați-i bucăți egale, cam 3×3cm (dacă nu sunt chiar nu se vor găti la aceeași viteză).
Dacă alegeți să fierbeți cartofii, asigurați-vă că îi gătiți doar până când se înmoaie și nu astfel încât să înceapă să se zdrențească pe margini sau se vor înfunda cu apă. Apoi se scurge și se usucă scurt la abur în tigaie.
-
Pasul 2
Odată ce ai cartofii drăguți, uscați, fierți, adăugați lapte sau smântână, dacă folosiți, și puneți tigaia înapoi la foc până când lichidul este și el fierbinte.
Adăugați un buchet bun de unt, apoi pasați rapid (sau intrați cu telul electric), până se omogenizează. Asezonați și cu nucșoară, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 196
- Gras 5.5g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 34.4g
- Fibră 2.6g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,13g