Tipul bucătăriei:
Pizza cu prosciutto si rucola
- face 2 pizza mari
- Uşor
Pizza de casă este un fel de mâncare grozav de adăugat la repertoriul tău. Este ușor de făcut și se pare că toată lumea iubește pizza! Această pizza are un topping delicios de prosciutto și rucola pe care îl aruncați literalmente pe pizza când iese fierbinte din cuptor.
Ingrediente
- drojdie de coacere usoara plic de 7 g
- zahăr ½ linguriță
- oo făină italiană 375 g
- ulei de masline
- mozzarella 2 bile, feliate
- prosciutto 6 felii, rupte grosier
- rachetă 50 g
- ceapă 1, tocat
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- ulei de masline
- roșii feliate tavă de 400 g
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă drojdia cu 250 ml apă caldă și zahărul și se lasă să stea 10 minute. Pune jumătate din făină într-un castron și toarnă lichidul de drojdie. Se amestecă cu o lingură până se combină apoi se lasă undeva cald încă 10 minute, până se formează bule minuscule deasupra amestecului.
-
Pasul 2
Între timp, începeți sosul de roșii. Prăjiți ceapa și usturoiul în 4 linguri de ulei de măsline până se înmoaie. Adăugați roșiile și aduceți la fiert, reduceți focul la fiert și fierbeți timp de 20 de minute, amestecând din când în când până se îngroașă.
-
Pasul 3
Pentru a termina aluatul se adauga restul de faina, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura sare si se amesteca pentru a forma un aluat moale. Apoi frământați timp de 5 minute. Se pune intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa undeva caldut 30 de minute sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
-
Pasul 4
Puneți aluatul în jos și frământați timp de 3 minute, până când se înmoaie, dar nu prea elastic. Împărțiți în 2 bucăți și rulați fiecare într-o bilă, apoi lăsați-le să se odihnească pe o tavă de copt unsă cu ulei, acoperită cu folie alimentară unsă timp de 10 minute.
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la cea mai mare setare și pune în 2 foi grele pentru a se încălzi. Se aplatizeaza fiecare bila de aluat si se intinde cu un sucitor bine infainat cat mai subtire.
-
Pasul 6
Pune o bază de pizza pe fiecare tavă de copt fierbinte și deasupra cu puțin sos de roșii și mozzarella. Gatiti timp de 8-10 minute sau pana cand baza este crocanta. Scoateți din cuptor și acoperiți cu prosciutto și rucola.
Informatii nutritionale
- Kcals 347
- Carbohidrați 159,4g
- Proteină 52.2g
- Gras 60.1g
- Sare 3.6g
- Saturate 21.8g
- Fibră 9.2g