Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pizza de dovlecei cu capere, fenicul si lamaie

Pizza de dovlecei cu capere, fenicul si lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 2 pizza mari

Un deliciu vegan! Încercați această pizza mai gustoasă cu o bază de usturoi înăbușită în dovlecei tăiați subțiri, capere sărate, fenicul dulce și o explozie de lămâie. Perfect pentru a strecura câteva legume pe lângă copii.


Ingrediente

aluat

  • făină albă tare 350 g
  • Paste flou italian 00 r 150 g
  • drojdie cu acțiune rapidă 1½ linguriță (½ pachet de 7 g)
  • ulei de măsline extra virgin
  • griş 50 g

topping

  • usturoi 1 cap
  • capere sărate 2 linguri, clătite și scurse
  • dovlecel 1 mare, tăiată fâșii cu o curățătoare de cartofi
  • fenicul 1 cap, feliat fin
  • pătrunjel cu frunze plate 2 pumni mici
  • suc de lămâie 1 lingura
  • ulei de măsline extra virgin 5 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă făinile cu drojdia și 1 linguriță de sare într-un castron mare, se adaugă 2 linguri ulei de măsline, 330 ml apă caldă și se amestecă până la un aluat moale. Se acopera cu folie alimentara si se lasa o ora, pana isi dubleaza volumul. Se dau forma a 2 bile, se acopera cu folie alimentara si se lasa la lasat timp de 40 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 6. Înveliți usturoiul în folie și coaceți până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Se răcește, se stoarce pulpa și se pasează pentru a face o pastă.

  • Pasul 3

    Dați cuptorul la 240c/ventilator 220c/gaz 9 și puneți două foi solide în cuptor. Întindeți bazele subțiri pe o suprafață ușor pudrată cu gris.

  • Pasul 4

    Intindem pasta de usturoi pe bazele de aluat si acoperim cu capere, apoi fasiile de dovlecei. Glisați pe foile de copt fierbinți și gătiți timp de 8-10 minute până când bazele sunt crocante și pizza este gătită.

    Intr-un bol separat se amesteca feniculul, patrunjelul, zeama de lamaie si uleiul de masline, se condimenteaza bine apoi se pune pe pizza si se serveste imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 369
  • Carbohidrați 22.2g
  • Proteină 7.3g
  • Gras 28.6g
  • Sare 0,34g
  • Saturate 10.3g
  • Fibră 2.2g
#Pizza #dovlecei #capere #fenicul #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *