Tipul bucătăriei:
Pizza de dovlecei cu capere, fenicul si lamaie
- face 2 pizza mari
Un deliciu vegan! Încercați această pizza mai gustoasă cu o bază de usturoi înăbușită în dovlecei tăiați subțiri, capere sărate, fenicul dulce și o explozie de lămâie. Perfect pentru a strecura câteva legume pe lângă copii.
Ingrediente
aluat
- făină albă tare 350 g
- Paste flou italian 00 r 150 g
- drojdie cu acțiune rapidă 1½ linguriță (½ pachet de 7 g)
- ulei de măsline extra virgin
- griş 50 g
topping
- usturoi 1 cap
- capere sărate 2 linguri, clătite și scurse
- dovlecel 1 mare, tăiată fâșii cu o curățătoare de cartofi
- fenicul 1 cap, feliat fin
- pătrunjel cu frunze plate 2 pumni mici
- suc de lămâie 1 lingura
- ulei de măsline extra virgin 5 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă făinile cu drojdia și 1 linguriță de sare într-un castron mare, se adaugă 2 linguri ulei de măsline, 330 ml apă caldă și se amestecă până la un aluat moale. Se acopera cu folie alimentara si se lasa o ora, pana isi dubleaza volumul. Se dau forma a 2 bile, se acopera cu folie alimentara si se lasa la lasat timp de 40 de minute.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 6. Înveliți usturoiul în folie și coaceți până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Se răcește, se stoarce pulpa și se pasează pentru a face o pastă.
-
Pasul 3
Dați cuptorul la 240c/ventilator 220c/gaz 9 și puneți două foi solide în cuptor. Întindeți bazele subțiri pe o suprafață ușor pudrată cu gris.
-
Pasul 4
Intindem pasta de usturoi pe bazele de aluat si acoperim cu capere, apoi fasiile de dovlecei. Glisați pe foile de copt fierbinți și gătiți timp de 8-10 minute până când bazele sunt crocante și pizza este gătită.
Intr-un bol separat se amesteca feniculul, patrunjelul, zeama de lamaie si uleiul de masline, se condimenteaza bine apoi se pune pe pizza si se serveste imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 369
- Carbohidrați 22.2g
- Proteină 7.3g
- Gras 28.6g
- Sare 0,34g
- Saturate 10.3g
- Fibră 2.2g