Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pizza Margherita acoperita cu frunze de busuioc

Pizza Margherita

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Învață să-ți faci propriul aluat de pizza de la zero cu această rețetă ușoară pas cu pas. Am optat pentru un topping clasic de roșii, mozzarella și busuioc, dar îl puteți personaliza cu ingredientele preferate.


Încercați această rețetă pentru pizza Margherita, apoi verificați pizza cu pepperoni, plăcinta cu pizza, pizza vegană și rețetele de pizza mai impresionante.

Ingrediente

  • făină de pâine albă tare 250 g
  • 00 făină 250 g
  • drojdie proaspătă sau drojdie uscată 1 lingura
  • rosii tavă de 400 g
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • busuioc grămadă mică, tocată (păstrați câteva frunze pentru vârf)
  • ulei de masline
  • mozzarella 1 minge, ruptă în bucăți
  • gris sau mămăligă pentru praf

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, drojdia, 1 lingură ulei, 300 ml apă călduță și un praf mare de sare într-un bol și amestecați până la un aluat moale și umed. Frământați în mixer sau manual, ridicând aluatul pe măsură ce îl lucrați pentru a-l menține ușor, până când aluatul este omogen – aproximativ 10 minute. încercați să nu mai adăugați făină – se va uda mai puțin pe măsură ce o lucrați, dar ar trebui să fie totuși foarte moale când terminați de frământat. Se pune intr-un bol, se acopera si se lasa la dospit 2 ore. Încinge cuptorul cât de fierbinte. Pune o piatră de pizza sau o foaie grea de copt în cuptor.

  • Pasul 2

    Intre timp se varsa rosiile intr-o tigaie si se fierbe la foc iute pana se ingroasa putin si sucul nu mai este apos (se rupe daca sunt intregi). Luați de pe foc, adăugați usturoiul și busuiocul și asezonați bine.

  • Pasul 3

    Scoateți aluatul din vas pe o suprafață înfăinată și împărțiți-l în 2 sau 4. Framantați foarte scurt pentru a nu strivi prea mult aer. Rulați și întindeți fiecare lot cât de mult puteți pentru a face o bază mare de pizza – cu cât aluatul este mai subțire, cu atât baza este mai crocantă.

  • Pasul 4

    Stropiți baza cu 2 linguri de ulei de măsline și întindeți peste puțin sos de roșii. Ridicați cu grijă pe foaia de copt fierbinte sau piatra de pizza (pudrată cu gris sau mămăligă pentru a nu se lipi). Se presară cu mozzarella și se stropește mai mult ulei, apoi se fierbe timp de 10-12 minute sau până când crusta este crocantă și rumenită. Adăugați mai multe frunze de busuioc proaspăt și ulei de măsline.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1316
  • Gras 43.9g
  • Carbohidrați 201.1g
  • Fibră 10g
  • Proteină 41,7g
  • Sare 1.06g
#Pizza #Margherita
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *