Tipul bucătăriei:
Pizza peste noapte
- face 2 pizza mari
- Uşor
Această rețetă de pizza peste noapte necesită puțin timp și un salt de credință, dar odată ce ai încercat-o, nu te vei mai uita înapoi. Nu este nevoie de frământare, așa că este foarte ușor. Ne-am acoperit pizza cu prosciutto și rucola, dar încercați această bază cu toppingurile dvs. preferate
Încercați această rețetă de pizza peste noapte, apoi consultați-ne pizza margherita, pizza cu pepperoni, aluat de pizza fără frământare si mai impresionant retete de pizza.
Ingrediente
- drojdie uscată activă ¼ linguriță
- zahăr tos auriu ½ linguriță
- făină simplă 500 g, plus mai mult pentru praf
- sare 1 lingura
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, feliat
TOPING
- ulei de masline
- roșii cherry la conserva tavă de 400 g
- mozzarella 1 minge, ruptă
- prosciutto 8 felii
- rachetă 2 pumni
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă drojdia cu zahărul și 400 ml apă caldă, apoi se lasă 5 minute. Pune faina si sarea intr-un bol. Se amestecă treptat cu lichidul și se formează un aluat aspru (nu este nevoie să frământați). Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l într-un loc răcoros în bucătărie peste noapte (dar nu în frigider). Faceți sosul de pizza. Stropiți usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline, apoi puneți roșiile. Se fierbe 12-15 minute până când sosul devine gros, apoi se lasă la răcit.
-
Pasul 2
Întindeți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină. Va fi foarte lipicioasă și spumoasă.
-
Pasul 3
Adunați într-un aluat gros, adăugând puțină făină – cu cât adăugați mai puțină făină, cu atât aluatul va fi mai pufos.
-
Pasul 4
Împărțiți în 2 cu un cuțit ascuțit.
-
Pasul 5
Pune o bucată de aluat pe o tavă de copt unsă cu ulei.
-
Pasul 6
Împingeți și întindeți într-o formă aspră de pizza.
-
Pasul 7
Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Peste fiecare pizza se întinde un strat subțire de sos – nu prea mult, altfel va fi umed (restul îl poți îngheța pentru a o folosi altă dată).
-
Pasul 8
Acoperiți cu mozzarella și coaceți la cuptor timp de 10-15 minute până se umflă și devin aurii. Pentru a termina, rupeți peste prosciutto, împrăștiați cu rucola și stropiți cu puțin ulei de măsline.
Informatii nutritionale
- Kcals 317
- Gras 34.5g
- Saturate 12.8g
- Carbohidrați 193.1g
- Fibră 12.3g
- Proteină 52.5g
- Sare 5.7g