Tipul bucătăriei:
Pizzete de butternut și pancetta
- face 4
- Uşor
Aceste pizzete folosesc ca bază piure de dovleac în loc de roșii. Asociate cu pancetta și salvie, sunt o răsucire delicioasă a unui favorit
Ingrediente
- amestec de pâine ciabatta 250 g
- felii de nucă 150 g
- usturoi 1 cuișoare, decojit
- supă de pui 200 ml
- cuburi de panceta 180 g
- salvie câteva frunze
- fulgi de ardei iute roșii un ciupit bun
Metodă
-
Pasul 1
Se alcătuiește amestecul de ciabatta urmând instrucțiunile de pe ambalaj și se lasă la dospit. Se fierbe nuca și usturoiul în supa de pui până se înmoaie cu adevărat, apoi se scurg bine. Asezonați, apoi puneți usturoiul și dovleceii într-un robot de bucătărie (sau folosiți un blender) și amestecați până când obțineți un piure omogen.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Împărțim aluatul în 4 și întindem forme ovale. Se pune pe o tavă de copt și se întinde pe fiecare cu piure, lăsând un chenar. Se presara cu panceta si se da la cuptor 15-20 de minute, pana se umfla si devine auriu.
-
Pasul 3
Sfârâieți fulgii de salvie și de ardei iute în puțin ulei de măsline până devin crocante, apoi puneți cu lingura peste pizzete pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 323
- Gras 15.1g
- Saturate 5.4g
- Carbohidrați 28.9g
- Fibră 2.1g
- Proteină 16.8g
- Sare 2.2g