Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de placinta cu mere cu crusta de cheddar

Plăcintă cu crustă de mere și cheddar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Merele dulci, suculente, cu un strop de brânză ascuțită și sărată sunt o combinație de gust câștigătoare. Plăcinta noastră de mere coaptă cu produse de patiserie de casă este un călduros reconfortant de iarnă.


Savurați această plăcintă cu mere cu crustă de cheddar, apoi consultați mai multe rețete cu mere, cum ar fi plăcinta noastră clasică cu mere, plăcintă cu mere și smântână și plăcintă cu mere cu caramel sărat.

Ingrediente

  • mere Bramley 2 mici, fără miez și feliate
  • mere de desert 3-4, fără miez și feliate
  • lămâie 1, zestă
  • r 2 lingurite
  • nucşoară
  • golden caster suga r 3 linguri
  • ou 1, bătut

patiserie

  • unt 150g, tocat și foarte rece
  • untură 50g, tocat și foarte rece
  • făină simplă 450g
  • cheddar 150 g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi faceți aluatul frecând untul și untura în făină până obțineți un amestec care arată ca pesmet. Adaugă
    cheddar și 3-4 linguri de apă rece și amestecați totul într-un aluat. Frământați scurt, apoi presați-l într-un disc, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Întindeți puțin peste jumătate din aluat subțire și folosiți-l pentru a căptuși o farfurie de plăcintă metalică dreptunghiulară de aproximativ 20 × 15 cm sau una rotundă de 23 cm, lăsând orice în plus atârnând peste margine. Puneti merele intr-un bol si adaugati coaja de lamaie, faina de porumb, o rasa buna de nucsoara si zaharul. Întoarceți totul cu mâinile până când făina de porumb este bine distribuită, apoi aranjați umplutura frumos în tava de plăcintă, ridicând centrul.

  • Pasul 3

    Întindeți jumătatea rămasă de aluat pentru a face un capac. Tăiați aluatul în fâșii și împletește-le împreună pentru a face o zăbrele. Ungeți marginea farfurii de plăcintă cu apă și ridicați zăbrelele pe ea. Apăsați marginile împreună și tăiați orice exces de aluat, păstrând marginea cât puteți de îngrijită.

    Tăiați o gaură de abur în centru, dacă nu există găuri în zăbrele. ungeți oul și coaceți plăcinta timp de 45-50 de minute sau până când aluatul este auriu și rumenit, iar umplutura clocotește prin orificiul pentru abur.

Informatii nutritionale

  • Kcals 548
  • Gras 29.7g
  • Carbohidrați 56,7g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 11.6g
  • Sare 0,7g
#Plăcintă #crustă #mere #și #cheddar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *