Skip to content

Tipul bucătăriei:

Două boluri negre umplute cu o bucată de plăcintă cu rubarbă și o parte de înghețată de vanilie

Plăcintă cu rubarbă și mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Sărbătoriți rubarba acidulată și vibrantă în această plăcintă cu fructe cu aluat de prăjitură. Serviți cu smântână, cremă, înghețată (sau toate trei!) pentru un budin copios de iarnă


Faceți această plăcintă cu rubarbă și mere, apoi verificați plăcinta noastră clasică cu mere, crumble cu rubarbă, plăcintă cu cireșe și mai multe rețete de deserturi delicioase.

Ingrediente

  • rubarbă 500 g, tăiate în bucăți de 3 cm
  • zahăr pudră 4 linguri
  • faina de porumb 2 linguri
  • pasta de boabe de vanilie 1 lingura
  • măr Bramley 1, fără miez și feliat
  • aluat gata preparat bloc de 500 g
  • făină simplă pentru praf
  • zahăr Demerara 2 linguri
  • smântână, cremă sau înghețată a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune rubarba într-o tavă de copt și amestecă cu 2 linguri de zahăr pudră. Acoperiți strâns cu folie și prăjiți timp de 15 minute până când abia începe să se înmoaie. Puneți zahărul pudră rămas într-un castron cu făina de porumb, vanilia, mărul și rubarba. Se amestecă ușor și se pune pe o parte.

  • Pasul 2

    Tăiați o treime din aluat și puneți deoparte. Întindeți aluatul rămas pe o suprafață de lucru ușor înfăinată până la grosimea unei monede de 1 GBP. Folosiți un sucitor pentru a drapa într-o cutie metalică de 20 cm cu fundul liber, cu fețe drepte (3½ cm adâncime), asigurându-vă că se potrivește în colțuri. Tăiați marginile pentru a lăsa 1 cm de aluat deasupra, apoi răciți.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul rămas într-un pătrat cu 3 cm mai mare decât tava, apoi tăiați fâșii de 4 cm grosime. Pe o bucată de hârtie de copt, utilizați benzile pentru a face un model de zăbrele suprapus, apoi răciți.

  • Pasul 4

    Introduceți mărul și rubarba în tava de patiserie și ungeți marginile cu ou bătut. Așezați cu grijă peste zăbrele și apăsați pentru a sigila. Folosește un cuțit mic pentru a tăia orice exces, apoi folosește-ți degetele mari pentru a strânge toate marginile. Se unge totul cu mai mult ou batut, apoi se presara peste zahar demerara.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 45 de minute până când aluatul devine maro auriu. Se răcește în tavă timp de 15 minute înainte de a tăia felii și de a servi cu smântână, cremă sau înghețată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 376
  • Gras 20.3g
  • Saturate 7.5g
  • Carbohidrați 41.1g
  • Zaharuri 14.8g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 0,4g
#Plăcintă #rubarbă #și #mere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *