Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de placinta cu rubarba

Plăcintă cu rubarbă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această plăcintă clasică face un desert reconfortant perfect. Coaja de portocală adaugă o prospețime plăcută și ridică aroma. Rubarba forțată este disponibilă din ianuarie până în martie


Coaceți această plăcintă cu rubarbă, apoi verificați plăcinta noastră cu rubarbă și mere, crumble cu rubarbă, prăjitură cu rubarbă și cremă și mai multe rețete cu rubarbă.

Ingrediente

  • aluat gata rulat (ochi sau dulce) 2 foi, simplu sau dulce
  • lapte pentru periaj
  • rubarbă 4-5 tulpini, tăiate și tocate
  • zahăr tos auriu 3 linguri
  • portocale coaja de 1

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 2

    Fierbeți rubarba într-o tigaie cu zahărul și coaja de portocală până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Tapetați o farfurie mare rezistentă la cuptor cu 1 foaie de aluat. Umpleți cu amestecul de rubarbă. Acoperiți cu cealaltă foaie de aluat și tăiați excesul. Coaceți timp de 20 de minute sau până când aluatul este rumenit și crocant.

Informatii nutritionale

  • Kcals 306
  • Gras 16g
  • Carbohidrați 39g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 4.1g
  • Sare 0,58g
#Plăcintă #rubarbă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *