Tipul bucătăriei:
Plăcintă Keema
- servește 6
- Uşor
Acest fel de mâncare reconfortant este o versiune picantă a unei plăcinte de cioban, inspirată din curryul de keema tocat de miel
Bucurați-vă de această plăcintă cu keema, apoi verificați keema de oaie, curry keema curry, keema pav și rețete indiene mai ușoare.
Ingrediente
- cartofi făinoși 1,5 kg, decojite și tăiate în bucăți
- unt
- lapte
- turmeric măcinat 1 linguriță
- carne tocată de miel 500g
- ceapă 1 mare, cubulețe
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- scorţişoară 1/4 linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță îngrămădită
- fulgi de chilli un ciupit bun
- coriandru 1 linguriță
- făină simplă 2 lingurițe bune
- piure de tomate 2 linguri
- carne de miel sau de pui 400 ml
- Mazăre congelată 200g
- coriandru o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face piureul, puneți cartofii într-o tigaie cu apă rece, condimentați cu sare și aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 10-15 minute până se înmoaie. Scurgeți-l apoi cu un buton de unt, un strop de lapte și curcuma.
-
Pasul 2
Pentru a face umplutura, gătiți mielul într-o tigaie uscată, antiaderentă, până se rumeneste. Scoateți tigaia și turnați cea mai mare parte a grăsimii.
-
Pasul 3
Gatiti ceapa, usturoiul si ghimbirul in aceeasi tigaie cu un praf de sare pentru aproximativ 5 minute până se înmoaie. Adăugați condimentele și carnea de miel rumenită și gătiți timp de 1 minut, apoi amestecați făina și fierbeți încă un minut până când aceasta dispare.
-
Pasul 4
Se amestecă piureul de roșii și se amestecă și se fierbe timp de 10-15 minute până se îngroașă. Se amestecă mazărea înghețată și coriandrul.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Includeți amestecul de miel într-un vas de copt și deasupra cu piure. Furculița pentru a îngropa suprafața și a puncta cu unt. Gatiti la cuptor timp de 25-30 de minute pana cand clocoteste si dorește deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 457
- Gras 15.2g
- Saturează 6.4g
- Carbohidrați 50,7g
- Zaharuri 7.1g
- Fibră 7.6g
- Proteină 25.5g
- Sare 0,38g