Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Keema Pie

Plăcintă Keema

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Acest fel de mâncare reconfortant este o versiune picantă a unei plăcinte de cioban, inspirată din curryul de keema tocat de miel


Bucurați-vă de această plăcintă cu keema, apoi verificați keema de oaie, curry keema curry, keema pav și rețete indiene mai ușoare.

Ingrediente

  • cartofi făinoși 1,5 kg, decojite și tăiate în bucăți
  • unt
  • lapte
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • carne tocată de miel 500g
  • ceapă 1 mare, cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir ras pentru a face 1 lingura
  • scorţişoară 1/4 linguriță
  • chimen măcinat 1 linguriță îngrămădită
  • fulgi de chilli un ciupit bun
  • coriandru 1 linguriță
  • făină simplă 2 lingurițe bune
  • piure de tomate 2 linguri
  • carne de miel sau de pui 400 ml
  • Mazăre congelată 200g
  • coriandru o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face piureul, puneți cartofii într-o tigaie cu apă rece, condimentați cu sare și aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 10-15 minute până se înmoaie. Scurgeți-l apoi cu un buton de unt, un strop de lapte și curcuma.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, gătiți mielul într-o tigaie uscată, antiaderentă, până se rumeneste. Scoateți tigaia și turnați cea mai mare parte a grăsimii.

  • Pasul 3

    Gatiti ceapa, usturoiul si ghimbirul in aceeasi tigaie cu un praf de sare pentru aproximativ 5 minute până se înmoaie. Adăugați condimentele și carnea de miel rumenită și gătiți timp de 1 minut, apoi amestecați făina și fierbeți încă un minut până când aceasta dispare.

  • Pasul 4

    Se amestecă piureul de roșii și se amestecă și se fierbe timp de 10-15 minute până se îngroașă. Se amestecă mazărea înghețată și coriandrul.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Includeți amestecul de miel într-un vas de copt și deasupra cu piure. Furculița pentru a îngropa suprafața și a puncta cu unt. Gatiti la cuptor timp de 25-30 de minute pana cand clocoteste si dorește deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 457
  • Gras 15.2g
  • Saturează 6.4g
  • Carbohidrați 50,7g
  • Zaharuri 7.1g
  • Fibră 7.6g
  • Proteină 25.5g
  • Sare 0,38g
.
#Plăcintă #Keema
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *