Skip to content

Tipul bucătăriei:

Plăcinte clasice

Plăcinte clasice de tocat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Pur și simplu nu este Crăciunul fără o plăcintă tocată. Realizarea propriei produse de patiserie cu coajă scurtă este surprinzător de simplă, iar investiția în carne tocată decentă cumpărată în magazin face toată diferența


Încercați rețeta noastră clasică de plăcinte tocate, apoi verificați plăcintele noastre de prăjitură, tortul de Crăciun și mai multe rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

  • făină simplă 350g, plus mai multe pentru lansare
  • unt rece 225g, cubulețe
  • zahăr glazură 2½ linguri, plus încă de servit
  • carne tocată Borcan de 500g
  • portocale 1, zestat
  • granny smith sau alt măr verde 1, curățat, miez și tocat mărunt
  • ou 1, sau 2 linguri de lapte, pentru a glazura

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, untul, zahărul glazurat și un praf de sare în vasul unui robot de bucătărie și bateți până când seamănă cu pesmetul. Adăugați 3 linguri de apă rece și pulsați din nou până formează o bilă. Dacă amestecul este uscat, adăugați mai multă apă 1 linguriță odată. Înfășurați și răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă carnea tocată cu coaja de portocală și măr. Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Întindeți patiseria pe o suprafață de lucru ușor făinată până la grosimea de 3-4 mm.

  • Pasul 3

    Folosind un tăietor sau o sticlă de 10 cm, ștergeți 12 discuri de patiserie. Apoi, folosind un tăietor de 7-8 cm, ștergeți 12 runde mai mici pentru capacele de patiserie. Lansați din nou dacă este necesar.

  • Pasul 4

    Puneți cercurile mai mari în scobiturile unei forme de brioșă cu 12 găuri și apăsați în lateral. Adăugați aproximativ 1½ linguri de carne tocată în mijlocul fiecăruia (nu umpleți în exces sau se vor scurge la gătit) și periați o parte din ou sau lapte în jurul marginii de patiserie. Adăugați capacele și apăsați pentru a sigila aluatul împreună. Glazurați cu mai mult ou sau lapte și tăiați o mică gaură în partea de sus a fiecăruia.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 15-20 de minute până se rumenesc. Lăsați să se răcească cel puțin 30 de minute în cutii înainte de a slăbi cu un cuțit în jurul marginilor. Se servește complet cald sau rece și se păstrează într-un recipient etanș până la 3 zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 385
  • Gras 18g
  • Saturează 10g
  • Carbohidrați 51.1g
  • Zaharuri 28.6g
  • Fibră 2g
  • Proteină 3.8g
  • Sare 0,4g
.
#Plăcinte #clasice #tocat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *