Skip to content

Tipul bucătăriei:

1629

Plăcinte cu cireșe cu crustă de zahăr

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Cireșele Morello în borcane sau cutii sunt un ingredient grozav pentru dulapul magazinului, astfel încât să puteți strânge aceste plăcinte dulci individuale dintr-o dată. Garnitura cu zahăr dă un final crocant al patiseriei.


Ingrediente

  • unt 100 g, răcite și tocate
  • făină simplă 125 g
  • smantana 60 ml
  • ou 1 mic, bătut
  • cireșe morello 2 borcane de 350 g
  • kirsch 2 linguri
  • cristale mari de zahăr alb sau zahăr demerara

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă untul și făina împreună până la un pesmet fin într-un robot de bucătărie, se adaugă smântâna și se amestecă până când amestecul începe să se aglomereze. Aduceți aluatul împreună pe o suprafață înfăinată, înfășurați și lăsați la rece timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Amestecă cireșele cu 1 lingură din lichidul lor și kirsch și pune-l în 6 feluri mici de plăcintă de aproximativ 200 ml fiecare.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul suficient de mare pentru a tăia șase cercuri pentru a acoperi plăcintele, apoi acoperiți fiecare plăcintă cu una. Tăiați marginile și sertiți frumos cu o furculiță sau cu degetele. Faceți o tăietură sau o gaură în fiecare (sau tăiați o formă înainte de a pune capacele). Se unge cu ou și se stropește cu zahăr din belșug. Coaceți timp de 40 de minute sau până când aluatul este rumenit și gătit, iar umplutura este fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 404
  • Gras 17.1g
  • Carbohidrați 60.1g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 3.6g
  • Sare 0,34g
#Plăcinte #cireșe #crustă #zahăr
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.