Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de prăjitură cu lămâie și afine

Prăjitură cu lămâie și afine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această prăjitură cu lămâie și afine va fi cu siguranță un succes pentru întreaga familie. Este ușor de făcut, dar are gust și arată delicios


Încercați tortul nostru cu lămâie și afine, apoi verificați mai multe dintre tortul nostru cu lămâie, prăjitura cu strat de lămâie, prăjitura cu lămâie și semințe de mac și mai multe rețete de prăjitură cu lămâie.

Ingrediente

BURET DE LAMAIE

  • unt nesarat 225g, moale
  • zahăr tos auriu 225 g
  • lămâi 2, cu coaja si zeama
  • ouă 4 medii
  • făină auto-crescătoare 200g, cernute
  • praf de copt 1 lingura

COMPOT DE Afine

  • migdale macinate 50 g
  • afine 200 g
  • suc de lămâie 1 lingura
  • zahăr pudră 2 linguri
  • faina de porumb 2 lingurite

FRÂNZĂ DE BRÂNZĂ

  • zahăr pudră 2 linguri
  • unt nesarat 40g, moale
  • brânză moale, plină de grăsime 250 g, rece
  • extract de vanilie 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se unge cu unt și se tapetează o formă pătrată de tort de 18 cm. Pentru burețel, bateți untul și zahărul cu telul electric până devine palid și cremos. Adăugați coaja de lămâie și amestecați din nou. Bateți ouăle pe rând. Adăugați o lingură de făină în aluat dacă amestecul începe să se coaguleze. Adăugați făina rămasă și praful de copt și bateți din nou până se omogenizează. Încorporați migdalele măcinate și sucul de lămâie.

  • Pasul 2

    Se pune in tava de tort, se niveleaza suprafata si se coace 1 ora – 1 ora 10 minute, pana cand a crescut si devine auriu. O frigaruie introdusa in centru ar trebui sa iasa curata.

  • Pasul 3

    Se răcește în tavă timp de 10 minute, se scoate și se răcește pe un grătar timp de 20 de minute, până când se încălzește. Pentru a face compotul, puneți afinele, sucul de lămâie, zahărul și făina de porumb într-o tigaie și fierbeți până când boabele încep să spargă și să-și elibereze lichidul (adaugă un strop de apă dacă este nevoie). Se lasa la racit.

  • Pasul 4

    Pune tortul pe o farfurie de servire. Folosind mânerul unei linguri de lemn, faceți găuri peste tot peste jumătate din burețel, la 3 cm unul de celălalt. Peste tort se pune compotul, lasand afinele sa cada in gauri. Lasati tortul sa se raceasca. Sucurile de fructe de pădure se vor înmuia în tort.

  • Pasul 5

    Pentru a face glazura, bate zaharul pudra si untul cu o telul electric pana devine palid si pufos. Adăugați crema de brânză și extractul de vanilie și amestecați din nou aproximativ 5 minute.

  • Pasul 6

    Întindeți glazura peste tort și tăiați în pătrate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 648
  • Gras 41g
  • Saturate 23.3g
  • Carbohidrați 59,5g
  • Zaharuri 39.4g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 9.3g
  • Sare 0,7g
.
#Prăjitură #lămâie #și #afine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *