Skip to content

Tipul bucătăriei:

O prăjitură de ciocolată pe un suport de tort de sticlă cu o felie scoasă din ea

Prajitura sanatoasa de ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 14
  • Uşor

Am dat prajiturii clasice de ciocolata o intorsatura sanatoasa folosind cartofi dulci, curmale lipicioase si lapte de migdale. Folosind ciocolata neagra si pudra de cacao ii confera o bogatie minunata


Coaceți acest tort de ciocolată sănătos, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată, tortul ușor de ciocolată, prăjitura vegană cu ciocolată și mai multe rețete de deserturi cu ciocolată. Pentru coaceturi mai sănătoase, consultați blondiile noastre sănătoase, pâinea cu banane fără zahăr, prăjiturile fără zahăr și brioșele sănătoase.

Ingrediente

  • cartofi dulci 300 g
  • datele 250g, (după îndepărtarea pietrelor)
  • ulei de rapiță presat la rece 75 ml
  • lapte de migdale 350 ml
  • oțet de cidru 1½ linguriță
  • făină integrală auto-levantă 350g
  • pudră de cacao 50 g
  • bicarbonat de sodiu 1 lingura
  • extract de vanilie 1 lingura
  • ciocolata neagra 150g, tocat grosier, plus 10g, ras
  • portocale 1, cu coaja, suc pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Puneti cartofii dulci in mai multe locuri, apoi puneti pe o tava mica. Coaceți timp de 1 oră sau până când se înmoaie, apoi scoateți din cuptor și lăsați până se răcește suficient pentru a fi manipulat.

  • Pasul 2

    Puneti curmalele intr-un castron mediu si acoperiti cu apa tocmai fiarta. Se lasa la macerat 30 de minute. Scurgeți, rezervând 2 linguri de apă de înmuiat și puneți curmalele și apa rezervată într-un mini robot de bucătărie. Blitz până la omogenizare.

  • Pasul 3

    Ungeți bazele și părțile laterale a două forme de sandvici cu fundul liber de 20 cm folosind ½ linguriță de ulei, apoi tapetați bazele cu hârtie de copt. Se pune laptele de migdale intr-o cana, se adauga otetul si se lasa sa stea. Cerne ingredientele uscate într-un castron mare. Faceți o fântână în centru și adăugați curmalele în piure, laptele de migdale, uleiul și vanilia. Bate bine până se omogenizează. Împărțiți amestecul în formele pregătite și coaceți 25-30 de minute sau până când o frigărui introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se lasă la răcit în forme timp de 10 minute, apoi se răstoarnă pe grătare pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Răzuiți interiorul cartofilor dulci într-o tigaie medie. Adăugați ciocolata și, la foc mic, amestecați continuu până când ciocolata se topește și amestecul este în mare parte omogen. Transferați amestecul într-un robot de bucătărie cât este încă cald, împreună cu coaja și sucul de portocale. Se agită timp de 2 minute până când se omogenizează complet. Dacă amestecul pare prea gros, adăugați 1-2 linguri de apă tocmai fiartă și continuați să bateți până la omogenizare. Se lasa la racit, apoi se intinde peste tot prajitura. Se decoreaza cu ciocolata rasa.

Informatii nutritionale

  • Kcals 284
  • Gras 11.2g
  • Saturate 3.3g
  • Carbohidrați 38.4g
  • Zaharuri 18.5g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,5g
#Prajitura #sanatoasa #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *