Tipul bucătăriei:
Prăjituri cu bule și scârțâituri
- servește 2
- Uşor
Ai mai rămas cartofi? Faceți-i să strălucească în prăjituri cu bule și scârțâi, prăjiți până devin aurii și serviți cu ouă pocate și o salsa de roșii rapidă
Răsfoiți aceste prăjituri cu bule și scârțâi, apoi verificați prăjiturile noastre cu bule și scârțâituri kimchi, umplutură cu bule și scârțâituri, bule de kale și scârțâit și mai multe rețete rămase de cină.
Puteți face aceste prăjituri de la zero sau puteți consuma resturile gătite dintr-o friptură. Cartofii piureți, prăjiți și fierți vor funcționa.
Ingrediente
- ceapa verde 1 buchet, feliat
- unt pentru prajit
- cartofi 200g, curățat, gătit și piure grosolan
- varza savoy, verdeață de iarnă sau varză de Bruxelles 100g, mărunțite și fierte
- coriandru o grămadă mică, tocată
- roșii 2, cubulete
- ulei de masline 1 lingură
- otet de vin rosu 1 lingură
- ouă 2, braconat, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti jumatate de ceapa de primavara intr-un buton de unt, apoi amestecati cu piureul de cartofi, varza (sau alte verdeturi) si jumatate de coriandru. Condimentează bine. Formați amestecul în patru prăjituri mici folosind mâinile.
-
Pasul 2
Pentru a face salsa, amestecați restul de coriandru și ceapa de primăvară cu roșiile, uleiul de măsline și oțetul.
-
Pasul 3
Se prajesc prajiturile in putin mai mult unt timp de 5 minute pe fiecare parte pe foc mediu pana devin aurii si crocante. Serviți două prăjituri de persoană, acoperite cu un ou pocat și o parte din salsa.
Informatii nutritionale
- Kcals 321
- Gras 21.1g
- Saturează 7.9g
- Carbohidrați 22.5g
- Fibră 3.9g
- Proteină 11.6g
- Sare 0,72g