Tipul bucătăriei:
Prăjituri cu ciocolată
- face 8
- Uşor
Consultați cea mai bună rețetă a noastră de cookie-uri cu ciocolată, moale și mestecată în mijloc, cu un exterior perfect clar. Ambalate cu ciocolată neagră și îmbogățite cu fulgi de sare de mare, aceste fursecuri rapide fac un tratament ușor de weekend
Încercați rețeta noastră clasică de prăjituri cu ciocolată, apoi verificați rețete mai delicioase de prăjituri, cum ar fi aceste prăjituri ușoare cu unt de arahide, prăjituri sănătoase și aluatul nostru pentru prăjituri.
scriitorul de bucătărie de măsline Adam spune … „Numiți pe cineva căruia nu îi plac cookie-urile cu ciocolată. Nu se poate! Pentru mine, indiferent dacă sunt făcute de casă sau scoase din coșul de biscuiți sparte de la Millies, nu pot să mă satur de mulțumirea acestor mulțimi cu ciocolată. Nu există nimic fantezist în legătură cu un cookie – doar un exterior dulce, crocant și un mijloc moale și mestecat. Iată cum să vă corectați cookie-urile, de fiecare dată. ”
Perfecționați cookie-urile cu sfaturile și trucurile experților noștri:
- Răcirea bilelor de aluat înainte de coacere înseamnă că se vor găti și se vor întinde mai încet în cuptor – astfel încât centrul cookie-ului va rămâne mestecat.
- Ciocolata tocată (spre deosebire de chipsurile tradiționale) are ca rezultat bălți delicioase de ciocolată în prăjituri.
- Împingerea celor mai mari bucăți de ciocolată în aluat chiar înainte de coacere va păstra ciocolata topită la suprafață.
Bătăile
Este important să introduceți mult aer în amestec. Când untul și zahărul sunt amestecate împreună, structurile lor se schimbă și permit mai mult aer. Este un pas esențial pentru fursecurile ușoare și pufoase.
Zahăr
Utilizarea a două tipuri de zahăr poate părea inutilă, dar aduc calități diferite cookie-urilor. Zaharul brun adaugă o aromă de melasă și o textură fudgy în centrul cookie-ului, în timp ce zahărul tos asigură un exterior clar, dând structură aluatului.
Făină
Această rețetă necesită și două tipuri de făină. Făina simplă conferă o textură mai scurtă (ceea ce înseamnă un exterior clare), în timp ce făina puternică de pâine albă adaugă gluten suplimentar aluatului, asigurând un mijloc minunat, masticabil.
Ingrediente
- unt sărat 150g, topit
- zahăr brun moale închis 75g
- zahăr pudră 75g
- ou 1
- extract de vanilie ½ linguriță
- făină simplă 100g
- făină tare de pâine albă 100g
- praf de copt ½ linguriță
- fulgi de sare de mare o ciupitură, plus un plus de servit
- ciocolata neagra 100g, tocate în bucăți mici
Metodă
-
Pasul 1
Bateți împreună untul topit și zaharurile folosind bătători electrice până când sunt ușoare, groase și pufoase, apoi adăugați extractul de ou și vanilie și bateți din nou până când sunt ușor și pufos.
-
Pasul 2
Într-un castron separat, amestecați făinurile, praful de copt și un praf de sare de mare, apoi împăiați în amestecul de unt și zahăr pentru a face un aluat. Rezervați 16 dintre cele mai mari bucăți de ciocolată neagră și puneți-le deoparte. Îndoiți restul de ciocolată tocată în aluat.
-
Pasul 3
Căptușiți 2 tăvi mari de copt cu hârtie de copt. Folosiți o lingură de înghețată pentru a face 8 bile de aluat, apoi așezați-le pe tăvi asigurându-vă că există goluri mari în jurul fiecăruia (fursecurile se vor răspândi în cuptor). Împingeți bucățile mari de ciocolată rezervată în fiecare bilă și răciți-le în frigider timp de o oră.
-
Pasul 4
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când tocmai ați stabilit, și puțin maroniu la margini. Se răcește pe tăvi timp de 10 minute înainte de a se transfera într-o grătar pentru a se răci complet. Presărați cu sare de mare în plus, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 382
- Gras 20.3g
- Saturează 12.3g
- Carbohidrați 44,5g
- Zaharuri 24.7g
- Fibră 1.8g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,6g