Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă perfectă de cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă

Prăjituri perfecte cu grăsime de gâscă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Dacă ești în căutarea rețetei perfecte pentru cartofi fripți – acum ai găsit-o! Secretul aici este grăsimea de gâscă sau rață, rozmarin proaspăt și sare de mare. Investește într-o tavă solidă antiaderentă. Cele mai ieftine se cade și nu veți obține o distribuție uniformă a grăsimii pentru a vă găti fripturile


Ingrediente

  • grăsime de gâscă sau rață 6 linguri
  • cartofi 2k, decojite și tăiate la o dimensiune similară (King Edward sau Maris Piper sunt bune)
  • ace de rozmarin din 2 crengute (optional)
  • sare de mare Maldon

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pune tava cu grasimea la cuptor la incalzit. Pune cartofii într-o oală cu apă clocotită și gătește timp de 5 minute, apoi se scurg foarte bine într-o strecurătoare. Agitați cartofii în strecurătoare pentru a aspri puțin marginile, apoi puneți-i cu grijă în grăsimea fierbinte, răsturnându-i pentru a se acoperi.

  • Pasul 2

    Dați din nou la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până când devin crocante și aurii. Întoarceți-le la jumătate și adăugați rozmarinul dacă folosiți. Se scurge pe hartie de bucatarie si se presara cu sare inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 277
  • Gras 10.5g
  • Saturate 3.4g
  • Carbohidrați 42.9g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,42g
#Prăjituri #perfecte #grăsime #gâscă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *