Tipul bucătăriei:
Prăjituri perfecte cu grăsime de gâscă
- serveste 8
- Uşor
Dacă ești în căutarea rețetei perfecte pentru cartofi fripți – acum ai găsit-o! Secretul aici este grăsimea de gâscă sau rață, rozmarin proaspăt și sare de mare. Investește într-o tavă solidă antiaderentă. Cele mai ieftine se cade și nu veți obține o distribuție uniformă a grăsimii pentru a vă găti fripturile
Ingrediente
- grăsime de gâscă sau rață 6 linguri
- cartofi 2k, decojite și tăiate la o dimensiune similară (King Edward sau Maris Piper sunt bune)
- ace de rozmarin din 2 crengute (optional)
- sare de mare Maldon
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pune tava cu grasimea la cuptor la incalzit. Pune cartofii într-o oală cu apă clocotită și gătește timp de 5 minute, apoi se scurg foarte bine într-o strecurătoare. Agitați cartofii în strecurătoare pentru a aspri puțin marginile, apoi puneți-i cu grijă în grăsimea fierbinte, răsturnându-i pentru a se acoperi.
-
Pasul 2
Dați din nou la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau până când devin crocante și aurii. Întoarceți-le la jumătate și adăugați rozmarinul dacă folosiți. Se scurge pe hartie de bucatarie si se presara cu sare inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 277
- Gras 10.5g
- Saturate 3.4g
- Carbohidrați 42.9g
- Fibră 3.2g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,42g