Tipul bucătăriei:
Prăjituri rosti păstârnac
- serveste 6
- Uşor
Aceste rostisuri de cartofi, ceapă și păstârnac delicios de crocante fac o garnitură delicioasă pentru orice friptură sau chiar pentru un principal de legume. Așadar, va trebui să faci în plus!
Ingrediente
- cartofi 500 g, decojite și ras
- păstârnac 500 g, decojite și ras
- ceapă 1 mare, ras
- cimbru tocat pentru a face 2 linguri
- unt 75g, plus extra pentru prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune cartoful ras într-un prosop curat și stoarce pentru a elimina orice exces de umiditate. Turnati intr-un bol cu pastarnacul, ceapa, cimbru si untul topit. Asezonați foarte bine și amestecați. Împărțiți în 6 și formați prăjituri.
-
Pasul 2
Încălziți puțin unt într-o tigaie mare antiaderentă până face spumă, apoi gătiți fiecare rosti timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când devine maro auriu și crocant (probabil va trebui să faceți acest lucru în două reprize). Puneți pe o tavă de copt și terminați de gătit la cuptor timp de 8-10 minute sau până când se înmoaie când este străpuns cu un cuțit.
Informatii nutritionale
- Kcals 252
- Gras 14.9g
- Saturate 8.7g
- Carbohidrați 27.6g
- Fibră 5.4g
- Proteină 3.8g
- Sare 0,3g