Skip to content

Tipul bucătăriei:

Praz prăjit cu cenușă, sos de capere și tarhon

Praz prăjit cu cenușă, sos de capere și tarhon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de sos de praz, capere și tarhon prăjite cu cenușă vine de la restaurantul John Doe, o braserie britanică din Notting Hill. Acest lucru ar funcționa foarte bine la grătarul tău. Dacă nu aprindeți grătarul, puteți folosi o tigaie pentru grătar, dar prazul nu va fi la fel de afumat


Ingrediente

  • praz 4 mari
  • eşalotă 2, tăiate mărunt
  • usturoi 1 cuișoare, tăiat mărunt
  • ardei iute roșu 1 lingurita tocata marunt
  • cimbru 1 crenguță, frunze culese
  • ulei de măsline ușor
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • passata 2 linguri
  • capere 1 lingură grămadă
  • tarhon ½ buchet mic, frunze culese si tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Aprindeți grătarul sau încălziți o tigaie la fierbinte.

  • Pasul 2

    Pentru a face dressingul, prăjiți eșapa, usturoiul, ardeiul iute și cimbru în 1 linguriță ulei de măsline, într-o tigaie mică, până se înmoaie, dar incoloră. Se adaugă oțetul, se lasă să bule și să se evapore, apoi se adaugă passata, se ia de pe foc, și amestecați ușor împreună cu 50 ml ulei de măsline folosind un blender. Pentru a termina dressingul, se amestecă caperele și tarhonul și se condimentează bine.

  • Pasul 3

    Tăiați părțile verzi de vârful prazului. Când cărbunii strălucesc frumos (sau tigaia grătarului este foarte fierbinte), adăugați prazul direct pe cărbuni. La fiecare 4 minute, rotiți prazul la 45 de grade.

  • Pasul 4

    Prazul trebuie să fie complet înnegrit la exterior, dar moale la stors după aproximativ 45 de minute într-o tigaie (30 la cărbuni). Lăsați prazul la răcit. Când este suficient de rece pentru a fi manipulat, ține prazul deasupra și îndepărtează stratul exterior spre rădăcină, ca și cum ai curăța o banană. Ștergeți ușor toate straturile exterioare arse rămase și tăiați fiecare praz în trei bucăți de dimensiuni egale.

  • Pasul 5

    Pentru a termina de gătit, puneți cărbunii de grătar alb încinși sau tigaia de grătar foarte fierbinte, puneți prazul pe grătar și întoarceți până când fiecare parte are urme. Se serveste cu dressingul lingurat si cu un strop de sare de mare.

#Praz #prăjit #cenușă #sos #capere #și #tarhon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *