Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui Spatchcock cu sos verde

Pui de fier plat cu sos verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Această metodă de gătit rapid a unui pui este foarte populară în SUA, unde este, de asemenea, numită “pui de cărămidă”, deoarece o cărămidă învelită cu folie este adesea folosită ca greutate. Serviți cu sosul nostru de casă verde și niște pâine caldă și crocantă, pentru a absorbi toate acele sucuri delicioase


Ingrediente

  • Toată găina 1 (aproximativ 1,5 kg)
  • ulei de masline
  • usturoi 6 cuișoare, pe piele
  • rozmarin câteva crenguțe
  • fasole albă, cum ar fi fasole de unt sau fasole cannellini 800g borcan, (greutate scurs 530g)
  • pâine crustă a servi

SOS VERDE

  • mustar Dijon 1 linguriță
  • otet de vin rosu 1 lingură
  • ulei de masline 3 linguri
  • capere mici 1 lingură, clătită și scursă
  • castraveți sau cornișoane 1 lingură de cubulețe mărunțite
  • usturoi 1/2 cuișor, zdrobit
  • patrunjel cu frunze plate o mână de frunze, tocate
  • mentă o mână de frunze, tocate
  • busuioc o mână de frunze, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a flutura puiul, puneți-l cu pieptul în jos, apoi folosiți foarfece sau foarfece puternice de bucătărie pentru a tăia ambele părți ale coloanei vertebrale. Aruncați sau înghețați osul pentru a fi folosit pentru stoc mai târziu. Întoarceți puiul astfel încât să fie cu pieptul în sus, apoi apăsați în jos pe osul sânului pentru a-l aplatiza.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Frecați puiul peste tot cu ulei de măsline și condimentați foarte bine. Încălziți o tigaie grea, rezistentă la cuptor, suficient de mare pentru a se potrivi puiului turtit și adăugați puțin ulei. Puneți puiul cu pieptul în jos și gătiți timp de 5 minute. Adăugați usturoiul și rozmarinul în tigaie.

  • Pasul 3

    Puneți o altă tavă grea deasupra puiului pentru a o cântări, apoi puneți totul în cuptor.

  • Pasul 4

    Prajiti 45 de minute, apoi scoateti puiul sa se odihneasca sub folie timp de 15 minute. Puneți tigaia cu sucurile de prăjire la foc mediu și amestecați fasolea până se încălzește.

  • Pasul 5

    Pentru a face sosul verde, puneți toate ingredientele într-un mic robot de bucătărie sau blender și fluierați scurt. Adăugați un strop de apă pentru ao slăbi și condimentați bine.

  • Pasul 6

    Tăiați puiul și serviți-l cu fasole, sos și puțină pâine caldă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 637
  • Gras 36.6g
  • Saturează 8.2g
  • Carbohidrați 17.9g
  • Zaharuri 1.7g
  • Fibră 8.7g
  • Proteină 54,8g
  • Sare 0,71g
.
#Pui #fier #plat #sos #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *